Soyamarinerede æg - Opskrift på æg marineret i soya

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Soyamarinerede æg

Soyamarinerede æg – Opskrift på lækre smilende æg marineret i soya, chili, hvidløg og forårsløg. Soyamarinerede æg er en super lækker måde at lave og spise æg på. De laves ved at komme smilende æg i en marinade med bl.a. soya, riseddike, sukker, hvidløg, chili og forårsløg. Æggene skal stå på køl i minimum 12 timer for at de kan trække smag og få farve af soyaen. De smager så lækkert og æggene kan nydes som de er eller de kan kommes i ramen-suppe, ris og nudelretter. Æggene kan også kommes på salater. Hvidløg, chili og forårsløg kan også sagtens spises sammen med lidt af marinaden.

Æggene kan sagtens holde sig i ca. 4 dage i marinaden på køl.

Et lille tip til at gøre det nemt at pille dine æg. Nogle gange kan det godt drille med at skallen ikke kommer så nemt af, derfor er det en smart ide at tilsætte lidt eddike og salt til det kolde vand, det gør nemlig at skallen slipper æggene nemmere.

Prøv også min opskrift på japansk æggesandwich. Rigtig god fornøjelse!

Soyamarinerede æg

Opskrift til 4 personer
Forberedelse 15 min.
Tilberedning 12 t.
I alt + 12 t.

Ingredienser

Fremgangsmåde

Kog æggene i 5 min. så de er smilende. Kom straks de kogte æg i iskoldt vand. Pil herefter æggene.

Bland soya, vand, sukker, riseddike og sesamolie i en bøtte med låg. Tilsæt chili, forårsløg og hvidløg samt de kogte og pillede æg. Kom låg på og stil æggene på køl til dagen efter. De kan evt. lige vendes/rystes forsigtigt engang imellem. Efter ca. 12 timer, skulle æggene gerne være blevet farvede af soyaen. Nyd de soyamarinerede æg. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar