Blommekompot – Opskrift på nem og lækker blommekompot med kanel, vanilje og kardemomme. Blommekompot er så lækkert og det er så nemt at lave kompot selv. Denne kompot består af blommer, sukker, kanelstænger, vanilje og kardemomme.
Jeg har brugt frosne blommer, som jeg havde fået af min mormor, som hun har plukket i sin flotte have. Da blommerne var frosne, så tilsatte jeg ikke vand ved dem, da de frigav en masse væske. Hvis du bruger friske blommer, så kan der godt være behov for at tilsætte lidt vand ved. farven på kompotten afhænger af, hvilken sort blommer der bruges. Der kan nemt justeres i mængden af sukker, afhængig af hvor syrlige eller søde dine blommer er.
Brug blommekompotten på skyr, yoghurt, havregrød, pandekager eller vafler. Kompotten kan også bruges som marmelade på brød eller til blommetrifli med makroner og flødeskum. Kompotten kan holde sig på køl i op til 1 uge. Rigtig god fornøjelse!
Blommekompot
Ingredienser
Fremgangsmåde
Skær blommerne i halve og fjern stenen.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Mas kornene sammen med lidt af sukkeret og kom blommer, vaniljesukker, resten af sukkeret, de tomme vaniljestænger, kanelstænger og kardemomme op i en gryde.
Kom låg på og bring det forsigtigt i kog. Tilsæt evt. vand, hvis der ikke er nok væske ved.
Kog blommerne møre i ca. 15-20 min. møre og rør i dem undervejs. Fjern herefter kanelstænger og vaniljestang. Kom kompotten i et glas med låg og opbevar på køl. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar