Citron blondie med birkes – Opskrift på den lækreste fudgy blondie med citron og blå birkes. Denne blondie er så nem at bage og virkelig lækker. En blondie laves med hvid chokolade, i stedet for mørk chokolade, som man bruger i en brownie. Denne blondie er super saftig og har en skøn smag fra syrlig citron og den søde hvide chokolade. Der er blå birkes i dejen, som giver et dejligt bid. Derudover er der en syrlig citronglasur på kagen samt revet citronskal.
Citron blondien kan nemt laves dagen inden servering og så stå på køl. Den bliver nemlig mere svampet og lækker af at stå på køl. Rigtig god fornøjelse!
Citron blondie med birkes
Ingredienser
CitronblondieFremgangsmåde
Citron blondie
Tænd ovnen på 180 C varmluft.
Smelt smør i en gryde og tilsæt herefter chokoladen. Rør sammen til en ensartet masse. Køl af.
Pisk æg, sukker og vaniljesukker skummende i et par minutter. Pisk mel og salt i dejen. Pisk til en luftig dej i et par minutter. Tilsæt citronsaft, citronskal og birkes. Vend chokolade-smør blandingen i dejen.
Hæld dejen i en form på 24×24 cm beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 30-35 min. Den må gerne være lidt blød i midten. Stil kagen på køl til den er helt kold. Gerne til dagen efter.
Citronglasur
Rør flormelis og citronsaft sammen til en glasur.
Hæld glasuren på den kolde kage og riv citronskal udover. Stil kagen på køl indtil servering. Velbekomme!
Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!
Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.
Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.
Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her.
God fornøjelse i køkkenet!
Skriv endelig en kommentar
Hvis man kun har en rund form, vil man så kunne bruge en Ø26?
Hej Frederikke.
Tror du denne ville kunne fryses ned?
Kh Rikke
Ja, det kan den sagtens 🙂
Hej
Vil gerne lave den i en springform – hvad størrelse vil du mene passer? 😊
Vh Maria