Rustic, soft and oh so good chocolate buns! Enjoy them while they are still warm with cold butter. Try the recipe here:
Soft chocolate buns
Ingredients
Instructions
Chocolate buns:
Heat milk in a pan add the butter so it can melt in the milk. Pour the milk into a kitchen machine and crumble the yeast into the milk. Add egg, sugar and salt and stir around. Add alternately flour and chocolate and stir well. Run the dough for approx 8 minutes until it becomes smoothe and releases the bowl. Cover the dough with a dish towel and let the dough raise for 1 hour. Divide the dough into 12-14 equal pieces and roll them into buns. Let them raise for about 30 minutes. Turn on the oven at 200 C. Brush the buns with the egg and bake them for approx. 15-18 minutes until they are golden. Let the buns cool down a bit before enjoying them. Bon appetite!
Please write a comment
What does Ca. Mean ( you put in front of the ingredient list for flour)? My dough always seems extremely dry before it raises, is that normal?
2 dl whole milk. Whats dl?
Thank you
Frederikke, Is 50 g of yeast accurate. That is equivelant to 6 tablespoons USA. That seems like alot of yeast
Hej:) kan man bruge kærnemælk i stedet for sødmælk?
Hej, kan man undlade chokoladen i denne opskrift og på den måde få nogle lækre fødselsdagsboller ud af det? ?
Bruger ud varmluft eller alm ovn i opskriften? ?
Hej Frederikke
Super opskrift! jeg har bagt bollerne flere gange. Kan de fryses? 🙂
Skal bradepanden smøres?
Jeg har i 5 år forsøgt at finde den perfekte bolledej til glutenfri bagning – men denne opskrift er perfekt jeg erstattede melet ud med 500g rød finax. Dejen var perfekt at arbejde med og klistrede overhoved ikke det blev de mest luftige boller. ( bagte uden chokolade)
Mon de kan laves som koldhævede?
Hvorfor smelter du ikke smørret sammen med mælken?
Jeg har aldrig set en så trygt side jeg kun bruge❤️
Bagte bollerne, med lidt ekstra chokolade – de blev rigtig gode 🙂
Hvilken krog til røremaskinen bruger du til denne opskrift? ?
Hei!
Stemmer det at det skal være 1spiseskje med sukker? Altså ca 15gram?:)
Høres så lite ut!
Jeg elsker disse chokoladeboller! Vildt lækker blød dej, ikke klistret på nogen måde. Dejlige bløde og velsmagende boller.
Det er ikke chokoladeboller. Det er boller med chokolade. I hvert fald hvis man kommer fra København.