This cake is for all the chocolate lovers out there! It consists of the most spongy and airy chocolate bottoms and the softest chocolate butter cream. And then there is all the decoration that can be varied according to what you like. I have used KitKat, Maltesers, Center, Toffifee, raspberries and strawberries. Remember to use the hashtag #frederikkewaerens if you bake my cakes. It’s so nice to see all your great creations! Here is the recipe:
Chocolate layer cake with crazy chocolate topping
Ingredients
3 chocolate cake bottoms:Instructions
3 chocolate cake bottoms:
Whip the butter and sugar light and airy. Add the eggs one at a time while whipping. Mix the dry ingredients together and turn them into the dough while you alternately add milk. Distribute the dough into 3 cake molds (22 cm in diameter) coated with baking paper and sprinkled with cocoa powder in the bottom. Bake the cakes for approx. 30 minutes at 180 ° C. Allow them to cool completely.
Chocolate Butter Cream:
Melt the chocolate in a saucepan and let it cool a little. Meanwhile whip butter with powdered sugar and vanilla sugar. Pour in the chocolate and whip. Add the cream slightly at a time and whip it until it gets a creamy and airy mass. Put the cream on the fridge until it is used.
To collect the cake:
Choose the dish you want to serve the cake and start freeing the cakes from the molds. Cut each bottom once, so you have a total of 6 stacks. Put the first cake on the dish and add a layer of chocolate butter cream on. Repeat until you have the last cake. Grease the cake with the rest of the butter cream. Decorate the cake with chocolates and berries. If the cake is not to be served immediately, it is important that put the cake in the fridge, so the butter cream does not melt. Bon appetite!
Please write a comment
how much 3dl in grams?
Hej?
Har i dag bagt denne lækre kage, og lavet chokoladecremen. Jeg satte cremen på køl, da jeg ville vente den at sprøjte den på kagen, til den var kølet helt ned. Så var cremen jo selvfølgelig helt stiv, og var nødt til at stå lidt, inden den havde en konsistens jeg kunne sprøjte på kagen. Det resulterede så i, at cremen slet ikke længere havde den LÆKRE konsistens, som da jeg lavede den, men mest mindede (og smagte) lidt at blæd smør?
Hvad søren kan der være gået galt? Cremen var virkelig lækker da jeg lavede den?
Hej
Bruger du varmluft eller almindelig ovn ved denne kage?
Hvor langtid i ovnen på varmluft skal kagen have ?
Og kan man lave bundnene en dag i forvejen, hvis man feks skal lave tal kage 🙂
Mvh Stephanie
Hej. Hvis jeg gerne vil lave din talkage ud af denne kage. Jeg skal bruge 2 tal, hvor hvert tal er med 2 lag, er det så nok at fordoble kagen 1 gang?? Eller hvad vil du råde mig til?
Hejsa. Jeg skal bage kagen til min datters fødselsdag på onsdag og vil høre om man kan lave den dagen før og stille den på køl? Eller bliver smørcremen for hård af det? Tak for svar 🙂 hilsen Lotte
Hej 🙂
Når man skal lave chokoladesmørcremen, skal man så piske fløden inden man blander den med chokolademassen? 🙂
Hej 🙂
Kan man lave chokoladesmørcremen dagen før, den skal bruges?
Hej, tror du man kan bruge plantemælk i kagebundene i stedet for mælk?
Og kan man bruge dejen til muffins? I så fald, hvor mange tror du ddr vil være til?
Hej Frederikke
Kan jeg bage bundene i 1 form og så bare skære dem over når de er bagt ?
Tak for en skøn blog ?
Hej. Er det lys eller mørk chokolade du har brugt til smørcremen?
Hej Frederikke
Sikke mange fine kager og opskrifter. 🙂 Kan man bruge plantefløde i cremen i stedet for almindelig fløde?
Bh Camilla
Hvilket chokolade bruger du til moussen?
Wow I love it
Kære Frederikke, i forhold til det med at lave kagen og stille den på køl, så den er klar dagen forinden – er det hele kagen, hvor den er pyntet? Eller er det kagen og cremen for sig?
Når du skriver pisk, er det så med en håndmixer eller bare et piskeris? Vil nødig ødelægge chokolade cremen
Ser super lækkert ud! Hvad hvis jeg gerne vil lave den bredere, i en form på 26 cm, hvad skal jeg mon gange opskriften med? 🙂
Hej Frederikke
Så fin blog – jeg har lavet SÅ mange af dine opskrifter. Utroligt inspirerende.
Kan man lave denne creme med hvid chokolade i stedet for lys/mørk?
Kh.
Hej Frederikke!
Jeg har lavet denne kage før, til min mors fødselsdag sidste år, som talkage og det smagte SÅ lækkert!!
Nu har jeg planer om at lave den igen, men vil høre om du på nogen måde tror det vil være muligt at lave kagebundene uden æg? Da nogle af dem jeg skal lave til, ikke kan tåle æg nemlig.
Hvis ja, hvordan ville du så gøre?
Hvis ikke, har du så muligvis en opskrift på tilsvarende bunde, som smager ligeså godt, uden æg?
Mvh.
Line
Hej ? Når man normalt ikke er til smørcreme(som i overhovedet ikke), kan denne så gå? Jeg tænker at fløden og chokoladen må gøre at man måske ikke lige tænker smørcreme?
Hej Frederikke.
Hvis man vil lave to bogstaver er en portion så nok til almindelige str. bradepande?
Og kan man lave smørcremen i halv, halv? så man kan lave den i to farver?
Den ene lyserød (med ruby knapper) og hvid chokolade me frugtfarve?
Undskyld på forhånd for det lange spørgsmål.
Hilsen Rikke