Varme hveder - Opskirft på de bedste hvedeknopper med kardemomme
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Varme hveder

Varme hveder – Den bedste opskrift på de helt klassiske hvedeknopper, som spises dagen før store bededag eller om morgnen på store bededag. Der er mange måder at lave hvedeknopper på, men denne opskrift er min favorit, som er med stødt kardemomme. Jeg elsker varme hveder og måden de spises på. De skal nemlig være helt friskbagte og når de kommer ud af ovnen trækkes de bløde og luftige hveder fra hinanden og flækkes, og så skal de ristes i ovnen for at blive sprøde og gyldne. Herefter nydes de med (tand)smør!

Denne opskrift bruger min mor altid, når der skal bages varme hveder, og den virker hver gang! Prøv også med hjemmelavet rabarberkompot til – det er en sikker vinder! Du kan sagtens bage hvederne nogle dage i forvejen, hvis tiden er knap, og fryse dem ned. Hvederne kan også bages dagen før, de skal spises. Tilsæt ca. 10 g gær og lad dem koldhæve i køleskabet natten over.

Pensling af hveder

Man behøver ikke at pensle hvederne med noget, før de bages. Jeg pensler dem dog med mælk, man kan også bruge vand eller kold kaffe, så får de en skinnende overfalde.

Jeg har også en opskrift på lækre surdejshveder. Surdej kan nemlig også bruges til at bage sødt bagværk, og den bliver derfor fodret med sukker. Hvederne får en helt fantastisk smag af både syre og sødme samt en lækker smag fra friskkværnet kardemomme. Jeg elsker varme hveder og måden de spises på. Rigtig god fornøjelse!

TIP: Prøv at bage disse hveder med danskvand i stedet for alm. vand. Danskvand gør hvederne endnu mere luftige og lækre!

Varme hveder

Opskrift til 6-8 personer
Forberedelse 1 t. 10 min.
Tilberedning 15 min.
I alt 1 t. 45 min.

Ingredienser

Varme hveder (ca.15 stk.)

Fremgangsmåde

Varme hveder

Bland hvedemel, sukker, kardemomme og salt sammen i en røreskål. Smuldre smørret heri til en grynet masse. Rør gæren ud i det lunkne vand og hæld det i røreskålen lidt adgangen, imens dejen bliver æltet. Ælt dejen til den er blank og smidig. Tilsæt evt. lidt mere mel, hvis dejen er for “våd”. Beklæd en bradepande med bagepapir eller smurt med smør. Form 15 lige store boller af dejen (ca.71 g hver) og placer dem tæt sammen i bradepanden, så de kan hæve sammen og få den firkantede facon. Lad bollerne hæve i 1 time eller til de er dobbeltstørrelse med et viskestykke over. Tænd ovnen på 225 C varmluft. Pensl evt. hvederne med lidt mælk og bag dem i ca. 14-16 minutter til de er gyldne. Lad hvederne køle af i 10 minutter og skær dem over og rist dem i ovnen ved 200 C varmluft til de er gyldne og sprøde. Server de varme hveder med det samme. Velbekomme!

Bedøm

Tusind tak fordi du bruger min blog og ikke mindst opslagstavlen.

Vi har arbejdet længe på et nyt design og nye funktioner. Alle opskrifter er stadig helt gratis, men kan nu udforskes med større brugervenlighed.

Sammen med nye funktioner og fordele, udgør opslagstavlen det nye medlemsunivers Frederikkes Madklub, og derfor tilbyder vi dig den første måned gratis. Så kan du nemt tilgå opslagstavlen igen og samtidig prøve de andre funktioner.

Jeg håber meget du vil være en del af Frederikkes Madklub 🙂

Bliv medlem Tilbage

Skriv endelig en kommentar

9 kommentarer
    1. Nej, dejen skal ikke hæve inden. Dejen formes til boller, som skal hæve til dobbelt størrelse 🙂

        1. Kan de fryses? Hvis ja, hvor mange grader skal ovnen være på når de skal varmes op, og i hvor lang tid? 🙂

Skriv en kommentar