Tunmousse uden husblas - Nem og enkel tunmousse opskrift
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Tunmousse

Opskrift på nem og lækker tunmousse uden husblas. Tunmousse er en vaskeægte 80’er ret, men jeg elsker altså tunmousse, og i min familie får vi det altid til påskefrokost og julefrokost. Det er så nemt at lave tunmousse selv og perfekt at servere for mange mennesker. 

Desuden ser den rigtig flot ud, når man placerer den færdige tunmousse på et fad og pynter lidt med frisk salat og skiver af citron. Man kan altså ret hurtigt pifte den op ved at præsentere den pent. Og det kan gøres meget simpelt, som du kan se på billedet.

Jeg ved, at mange laver den med husblas, men det her er altså en tunmousse uden husblas. Den sætter sig helt fint i formen uden husblas, så det skal du ikke være nervøs for. Det er desuden også en mere simpel tunmousse opskrift, end dem der netop laver det med husblas. 

Tunmousse opskrift

Min tunmousse opskrift er ret enkel og består af tun, både i vand og i olie, blødt smør, creme fraiche, citronsaft, løg, salt og peber. Til denne tunmousse med smør kan der sagtens eksperimenteres med forskellige smage. Nogle gange kommer jeg enten tørret dild eller frisk dild i tunmoussen. Der kan også tilsættes tabasco eller frisk chili. 

Måden at tunmoussen kommer til at se så fin ud er ved, at jeg “støber” den i en brødform beklædt med husholdningsfilm. Det er vigtigt, at du kommer husholdningsfilm i formen, da du så ellers ikke ville kunne få din tunmousse ud af den. 

Vær gerne lidt forsigtigt, når du tager din tunmousse op af formen og frigøres af husholdningsfilmen. Den kan godt knække, hvis du ikke er forsigtig. 

Det gode ved denne tunmousse opskrift er, at du sagtens kan lave den dagen inden, at du skal bruge den. Så kan den bare stå og hygge sig på køl, indtil gæsterne kommer. Den har faktisk rigtig godt af at stå mere end den time, jeg har angivet i opskriften. 

Til min tunmousse med creme fraiche bruger jeg som minimum creme fraiche med 18%. Det gør jeg, da den har et vis indhold af fedt, og det dur derfor ikke at bruge mindre end det. Desuden gør det også noget godt for smagen, så du kan også godt vælge at bruge en federe creme fraiche, hvis du vil det.

Sådan kan du servere din tunmousse med creme fraiche

Denne tunmousse med creme fraiche serveres ofte som forret eller som en del af et koldt frokostbord. Her har jeg serveret med frisk sprød salat, brøndkarse, rejer, krebsehaler og citron. 

Server gerne tunmoussen med dejligt brød til f.eks. foccacia med surdej eller disse boller bagt som flutes. Prøv også min opskrift på tunsalat eller denne friske salat med skaldyr og dilddressing.

Tunmousse

Opskrift til 6-8 personer
Forberedelse 15 min.
Tilberedning +1 t.
I alt + 1 t.

Ingredienser

Tunmousse
Til servering

Fremgangsmåde

Tunmousse

Rør tun, creme fraiche og smør sammen i en skål, gerne med en håndmixer. Tilsæt løg og citron og rør det godt sammen, så smørret ikke er klumpet. Smag til med salt og peber. Beklæd en lille rugbrødsform med hudholdningsfilm og kom tunmoussen heri. Pres det godt sammen og stil tunmoussen på køl i mindst 1 time (den kan sagtens stå 1 døgn).

Ved servering vendes tunmoussen ud på en bund af salat på et fad, og pyntes med citronskiver, brøndkarse, rejer og krebsehaler. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar