Tortilla kræmmerhuse med bønnefyld – Opskrift på sprøde tortilla kræmmerhuse med bønnefyld og guacamole. Disse fyldte kræmmerhuse lavet af tortilla pandekager er virkelig en sjov og lækker måde at servere mexicanske pandekager på. Jeg har lavet dem i en vegetarisk version med krydret bønnefyld med bl.a. peberfrugt, sorte bønner og majs. Kræmmerhusene kan sagtens fyldes med andre lækkerier f.eks. kan de laves, som disse fajitas med kylling, løg og peberfrugt eller med oksekødsfyld som disse enchiladas.
Tortilla kræmmerhusene laves ved at skære pandekagerne over på midten og derefter rulles hvert stykke sammen til et kræmmerhus. Jeg kan godt lide at bage pandekagerne, så de får lidt farve og bliver sprøde, men man kan også sagtens undlade at bage dem, så de bare er kolde. Her har jeg serveret kræmmerhusene med creme fraiche og hjemmelavet guacamole. Rigtig god fornøjelse!
Tortilla kræmmerhuse med bønnefyld
Ingredienser
Bønnefyld
2 løg, skåret i tern
2 fed hvidløg, skåret i tern
1 rød peberfrugt, skåret i små tern
Olie til stegning
1 dåse sorte bønner
1 dåse majs
1 dåse hakkede tomater
1 brev taco krydderi
Derudover
4 store tortilla pandekager
Revet ost, f.eks. mozzarella eller cheddar
Frisk persille eller koriander
Evt. nachos
Fremgangsmåde
Bønnefyld
Svits løg, hvidløg og peberfrugt i olie på en pande. Tilsæt bønner, majs, hakkede tomater og taco krydderi. Lad det stå at simre under omrøring.
Tænd ovnen på 175 C varmluft.
Lav tortilla kræmmerhuse ved at skære pandekagerne over på midten, så du i alt har 8 halve pandekager. Rul hver pandekage til et kræmmerhus og luk med tandstikker. Bag kræmmerhusene i ca. 5-8 minutter eller indtil de er blevet lidt lysebrune og sprøde.
Fyld kræmmerhusene med bønnefyld, ost og persille/koriander og server guacamole og creme fraiche til og evt. nachos. Rigtig god fornøjelse!