Toffifee cheesecake - Frederikke Wærens
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Toffifee cheesecake

Jeg har efterhånden lavet en hel del cheesecakes og tror aldrig jeg bliver træt af at udvikle cheesecake opskrifter. De kan varieres med mange forskellige smage både syrlige, men også de søde. Egentlig er jeg ikke så vild med cheesecake, hvis de har for meget ostesmag, så jeg sørger altid for at komme en større del flødeskum i, så bliver ostecremen dejlig cremet og let. Denne cheesecake er med Toffifee og nougat. God fornøjelse med opskriften og husk at hashtagge #frederikkewaerens, hvis I bager mine kager og deler dem på Instagram!

Toffifee cheesecake

Ingredienser

Kiksebund:
Nougatlag:
Flødeostecreme:
Karamelsauce:
Pynt:

Fremgangsmåde

Kiksebund:

Hak kiksene i en foodprocessor, så de er helt fint malede. Smelt smørret og bland det godt sammen med kiksene til en ensartet masse. Hæld kiksemassen i en springform beklædt med bagepapir i bunden (min form er 23 cm i diameter). Pres massen godt ned i bunden, og sæt formen i køleskabet.

Nougatlag:

Smelt forsigtigt nougaten og hæld den på den kolde kiksebund og sæt derefter kagen tilbage i køleskabet.

Flødeostecreme:

Pisk flødeost, vanilje, flormelis og citronsaft i en skål. Pisk fløden til skum i en anden skål. Vend flødeskummet i ostecremen og rør de grofthakkede Toffifee i. Beklæd indersiden af springformen med kageplast og fordel flødeostecremen ud på kiksebunden. Stil kagen på køl i nogle timer, gerne natten over.

Karamelsauce:

Lav karamelsaucen lige inden kagen serveres ved at smelte karamellerne i en lille gryde og rør fløden i. Tilsæt salt og rør rundt indtil karamellen bliver ensartet og smelter. Hæld det op i et glas eller en lille kande, så du nemt kan hælde det udover kagen.

Befri kagen fra springformen og kageplast. Pynt kagen med Toffifee, hasselnødder, hindbær og karamelsauce. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

12 kommentarer
  1. Hej
    Tror der er en fejl med denne opskrift, jeg kan i hvert i fald ikke se nogle ingredisenser 🙂
    Håber det bliver rettet, så jeg kan bage den, da den ser overdrevet lækker ud.

    1. Årh, det kan jeg godt se! Det får jeg straks fikset, men indtil da kan jeg se, at det virker fra min mobil, så prøv om du kan se opskriften på din mobil 🙂 Rigtig god dag!

    1. Der er i hvert fald til 10-12 stykker, men det afhænger selvfølgelig af, hvor store stykker man skærer 🙂

  2. Lavede den i går helt efter opskriften og stod på køl mindst 8 timer, da jeg tog den ud for at pynte den gled den fra hinanden, den var slet ikke skærebar og nærmest flydende.

      1. Formen havde samme str. 23 cm som din og flødeskummet pisket godt sammen, når man sammenligner lignende opskrifter er der kun halvt så meget fløde pisket til skum, så prøver en anden opskrift næste gang? det er ikke så heldigt når den glider fra hinanden.

  3. Vildt lækker kage! Den er blevet varmt modtaget i flere anledninger og opskriften delt flere gange 🙂

Skriv en kommentar