Tiramisu opskrift - Den bedste tiramisu kage og dessert
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Tiramisu

Tiramisu – Opskrift på den bedste italienske dessert tiramisu med ladyfingers, kaffe og mascarpone. Tiramisu er en klassisk italiensk dessert, der består af ladyfingers dyppet i kaffe og f.eks. amaretto og lagt i lag med en lækker cremet mascarponecreme og drysset med kakao på toppen. Denne opskrift på tiramisu er min yndlings opskrift, og den er så nem at lave og virkelig virkelig god.

Normalt dyppes ladyfingers kun i kaffe og sprut, som f.eks. amaretto, masala eller cognac. Jeg kan godt lide at tilsætte kakao til den blanding, og det smager vidunderligt, så det er sådan jeg laver tiramisu. Dog kan man sagtens undlade både sprutten og også kakaoen. Den lækre creme laves ved at piske æggeblommer og sukker lyst og luftigt. Derefter tilsættes der mascarpone og piskefløde og cremen piskes til den er luftig og fast. Det er en dessert der hurtig og nemt kan laves til mange personer, og den  kan laves dagen inden servering, da den bliver bedst af at stå på køl længe. Jeg har også en anden opskrift på tiramisu, som serveres i små gryder og en opskrift på tiramisu cheesecake. Rigtig god fornøjelse!

Tiramisu

Opskrift til 6-8 personer
Forberedelse 30 min.
Tilberedning + 4 t.
I alt + 4 t.

Ingredienser

Tiramisu

Fremgangsmåde

Tiramisu

Bland den stærke kaffe med kakao i en skål og tilsæt evt. amaretto.

Pisk æggeblommer, rørsukker og vanilje til en lys og luftig æggesnaps. Det tager ca. 5 minutter. Skru lidt ned for hastigheden og tilsæt mascarponen og pisk den godt sammen. Tilsæt piskefløden lidt ad gangen imens der piskes. Pisk indtil cremen er luftig og laver små toppe.

Dyp ladyfingers i kaffe/kakao/amaretto blandingen og læg dem i forlængelse af hinanden i bunden af et fad (26×26 cm). Kom halvdelen af cremen på. Dyp igen ladyfingers og læg dem på cremen og kom resten af cremen på. Drys med kakao og stil fadet i køleskabet i gerne 4 timer, men allerhelst til dagen efter.

 

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar