Syltede kirsebær – Opskrift på syltede kirsebær til kirsebærsuace
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Syltede kirsebær

Annonce DanSukker

Syltede kirsebær – Opskrift på syltede kirsebær, som er perfekte til hjemmelavet kirsebærsauce til risalamanden til jul. Det er meget nemt at sylte kirsebær selv, og det kræver kun ganske få ingredienser for at få lækre friske kirsebær forvandlet til de dejligste syltede kirsebær. Er du heldig at have kirsebær i haven eller bo i nærheden af en kirsebærplantage med selvpluk, er det en skøn måde at gemme sommer til vinter ved at sylte de sommermodne bær til senere brug. Hvis du ikke selv kan plukke kirsebærrene, er det også helt fint at købe et kilo af de lækreste friske (danske) kirsebær ved din grønthandler. Jeg bruger økologisk og danskproduceret sukker fra DanSukker til at sylte de friske bær.

Syltning af kirsebær

Syltningen foregår ved først at udstene de friske kirsebær, og dette gøres lettest ved at bruge f.eks. en hårnål til at lirke stenen ud med, da der nok ikke er mange i dag som har en gammeldags ”udstener” liggende i køkkenskuffen. Det tager lidt tid, og du kan med fordel bruge gummihandsker, da kirsebær indeholder meget farve! Derefter kommes de udstenede kirsebær i skoldede sylteglas og overhældes med en kogende sukkerlage bestående af sukker, vanilje, vand og lidt atamon.  Glassene lukkes straks godt til og stilles et køligt og tørt sted. De syltede kirsebær kan holde sig i op til 1 år, men man kan begynde at bruge af dem efter et par måneder, når de har stået og trukket smag.

De syltede kirsebær skal selvfølgelig bruges til årets kirsebærsauce til risalamanden, men kirsebærsauce egner sig også til mange andre skønne desserter, så det er faktisk synd, at man kun spiser den til risalamande. Prøv også kirsebærsauce til desserter, som pana cotta, ymerfromage og hjemmelavet is.

Du kan også bruge de syltede kirsebær, som de er, f.eks. som fyld i en lagkage, på en pavlova med flødeskum eller ovenpå en portion vaniljeis. Der er masser af muligheder også til morgenmaden, hvor en skefuld syltede kirsebær som topping på grød eller skyr er ren forkælelse, eller til arme riddere eller vafler med creme fraiche og syltede kirsebær. (Husk altid at bruge en helt ren ske, når du tager af glasset med de syltede kirsebær, så du er sikker på, at de stadig kan holde sig.)

Denne opskrift giver en syltede kirsebær med en fin ren kirsebærsmag med et strejf af vanilje, da jeg synes, at vanilje passer til nærmest alt i det søde køkken. Husk også at bruge selve vaniljestangen ved at lægge et stykke ned i hvert sylteglas. Andre forslag til smagsgivere kan være et par kardemomme kapsler eller stjerneanis, som koges med i syltelagen og fordeles i glassene. Nogle kan også lide at tilsætte lidt dessertvin eller lign., da kan du erstatte f.eks. 1/2- 1 dl af vandet med dessertvinen. Rigtig god fornøjelse!

Syltede kirsebær

Opskrift til 5-6 personer
Forberedelse 20 min.
Tilberedning 10 min.
I alt 30 min.

Ingredienser

Til 4 glas

Fremgangsmåde

Syltede kirsebær

Skyl kirsebærrene godt og udsten dem. Fordel de udstenede kirsebær i 3-4 skoldede sylteglas med låg.

Flæk vaniljestængerne, skrab vaniljekornene ud og skær vaniljestængerne ud i nogle stykker. Mas vaniljekornene sammen med lidt af sukkeret. Kom vaniljesukker, resten af sukkeret, vaniljestænger og vand i en gryde. Kog sukkerlagen op, rør i den ind imellem. Når sukkeret er opløst og sukkerlagen koger svagt, tilsættes den flydende Atamon.

Hæld straks den varme sukkerlage over kirsebærrene og fordel også vaniljestængerne i glassene. Bærrene skal være helt dækket af lagen, og glassene skal være fyldt. Sæt straks låg på glassene og luk dem grundigt – pas på du ikke brænder dig! Opbevar de syltede kirsebær et koldt og mørkt sted i op til 1 år.

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar