Squashkage med stikkelsbær og kokoslåg - Den bedste squashkage
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Squashkage med stikkelsbær og kokoslåg

Squashkage med stikkelsbær og kokoslåg – Opskrift på den bedste svampede squashkage med stikkelsbær og sprødt kokoslåg. Netop nu bugner urtehaverne og bærbuskene rundt omkring i de danske haver, og det er bare med at få brugt alle de friske sager. I år blev de sidste grønne stikkelsbær fra haven brugt til denne lækre kage i kombination med friskrevet squash. Kagen består nemlig af tre lag: Nederst en dejlig, saftig squashkage smagt til med vanilje og lidt stødt ingefær og ovenpå de skønne syrlige stikkelsbær, og øverst sluttes af med et låg af kokos, som bliver helt sprødt og lækkert, sådan som du kender det fra kokosmakroner.

Kagen er ikke svær, men vær opmærksom på, at bagetiden er lidt lang – først bages selve squashkagen med stikkelsbærrene og derefter smøres kokosmakron-laget på, hvorefter kagen stilles tilbage i ovnen og bages færdig. Den færdige kage skal have lov at afkøle i formen, inden du tager den ud, så undgår, du at den går i stykker, når du åbner springformen. Det er en stor kage, som giver sagtens kan skæres i 12 stykker, men tilgengæld smager den også skønt dagen efter, hvis der er noget tilbage. Prøv også min opskrift på squashkage med cream cheese frosting eller squashmuffins. Rigtig god fornøjelse!

Squashkage med stikkelsbær og kokoslåg

Opskrift til 10-12 personer
Forberedelse 20 min.
Tilberedning 1 t.
I alt 2 t.

Ingredienser

Squashkage
Desuden
Kokoslåg

Fremgangsmåde

Squashkage

Tænd ovnen på 175 C varmluft.

Pisk blødt smør og rørsukker grundigt. Del æggene i æggeblommer og -hvider (gemmes!), og tilsæt en æggeblomme ad gangen til smørblandingen og pisk grundigt imellem hver. Riv squashen fint. (Hvis squashen er meget stor og grov, skal den halveres og kernerne fjernes i midten, inden den rives). Tilsæt den fintrevne squash og rør grundigt. Du skal ikke tage dig af, at dejen skiller lidt – den bliver fin igen, når melet tilsættes. Bland hvedemel, vaniljesukker, st. ingefær, bagepulver og salt, og vend det godt i dejen.

Beklæd en springform på 26 cm i diameter med bagepapir i bunden og smør kanterne grundigt med en klat smør. Hæld dejen i springformen. Bland sukker og kartoffelmel og vend det sammen med stikkelsbærrene. Fordel stikkelsbær/sukker ovenpå dejen og bag kagen midt i ovnen i 35 min. Herefter kommes kokoslåget på og kagen skal bage videre.

Kokoslåg

Rør æggehvider, sukker og kokosmel sammen med en ske (det skal ikke piskes til en marengs). Bred det udover kagen, når den har bagt de 35 min. Stil kagen tilbage i ovnen og bag yderligere ca. 35 min ved 175 C varmluft. Dæk evt. kagen med et stykke stanniol i det sidste af bagetiden, så den ikke bliver for mørk.

Lad kagen afkøle, inden den befries fra springformen ved at skære med en lille spids kniv rundt i kanten. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

2 kommentarer

Skriv en kommentar