Spiral småkager (rouladesmåkager) - Opskrift på rouladesmåkager
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Spiral småkager (rouladesmåkager)

Spiral småkager (rouladesmåkager) – Opskrift på lækre småkager med to-farvet dej, der rulles sammen til en roulade. Disse spiral småkager eller rouladesmåkager er virkelig skønne og hyggelige at lave. Jeg har lavet disse småkager med udgangspunkt i denne opskrift, som er en opskrift på “Én dej – 3 slags småkager”.

Jeg har lavet spiral småkagerne med en lys dej med appelsinskal i og en mørk dej med kakao i. Det ser så flot ud når begge deje rulles ud, placeres ovenpå hinanden, rulles sammen til en “pølse” og efterfølgende skæres ud.

Småkagerullerne kan opbevares på køl i 2-3 uger, og kan også sagtens fryses ned og holde sig i ca. 2 måneder. Prøv også min opskrift på ingefærsmåkager, pebernødder, småkager med hindbærsyltetøj eller vaniljekranse. Rigtig god fornøjelse!

 

Spiral småkager (rouladesmåkager)

Opskrift til 10-12 personer

Ingredienser

Småkagedej (ca. 50 småkager i alt)
Lys dej
Kakaodej

Fremgangsmåde

Lys dej

Bland hvedemel, flormelis og appelsinskal i en skål og smuldr smørret heri. Saml dejen med æg til en ensartet og sammenhængende dej (dejen ligner en mørdej).

Kakaodej

Bland hvedemel, kakao og flormelis i en skål og smuldr smørret heri. Saml dejen med æg til en ensartet og sammenhængende dej (dejen ligner en mørdej).

Rul hver dej ud til en stor firkant (gerne på bagepapir). Placer den ene dej ovenpå den anden og rul dem sammen til en aflang “pølse”. Læg pølsen på køl i en time.

Tænd ovnen på 180 C varmluft.

Skær “pølsen” ud til tynde skiver. Placer skiverne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag småkagerne i ca. 8-10 minutter. Hold øje med at de ikke får for meget. Tag småkagerne ud af ovnen og lad dem afkøle på en rist. Opbevar småkagerne i en kagedåse, der lukker tæt.

 

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar