Solbærkage med hvid chokoladecreme med lakrids - Opskrift på solbærkage
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Solbærkage med hvid chokoladecreme med lakrids

Solbærkage med hvid chokoladecreme med lakrids. En virkelig lækker saftig og svampet kage, med solbær i dejen og pyntet med den blødeste og lækreste hvid chokoladecreme med lakrids i. Kagen smager lidt af sommer med de lækre solbær, som har en dejlig smag og går perfekt sammen med hvid chokolade og lakrids. Jeg havde faktisk først bagt denne kage med blåbær og da jeg skulle bage kagen igen, for at være sikker på, at kagen sad lige i skabet, så prøvede jeg med solbær, og det var endnu bedre! Den kan selvfølgelig også bages med blåbær, hvis du ikke kan få solbær. Chokoladecremen kan med fordel laves dagen inden, da den skal stå på køl mange timer, hvorefter den bliver pisket op til en lækker og luftig creme. Lakridspulveret kan sagtens udelades i cremen. Rigtig god fornøjelse!

Solbærkage med hvid chokoladecreme med lakrids

Opskrift til 8-10 personer
Forberedelse +4
Tilberedning 30 min.
I alt + 4 t.

Ingredienser

Hvid chokoladecreme med lakrids
Solbærkage

Fremgangsmåde

Hvid chokoladecreme med lakrids

Læg husblas i blød i koldt vand. Varm fløde og lakrids op i en gryde til den lige akkurat bobler en smule. Skru ned for varmen og smelt chokoladen i fløden. Rør godt rundt så du er sikker på at alt chokoladen er smeltet og rørt ud i fløden. Smelt husblassen i blandingen og hæld det over i en skål igennem en si, så evt. ikke opløst husblas og chokolade bliver siet fra. Læg et stykke husholdningsfilm over skålen og tryk det godt ned på overfladen af fløde-chokoladeblandingen, så der ikke dannes kondens. Stil det på køl i 4 timer eller i fryseren i 2 timer.

Solbærkage

Tænd ovnen på 180 C varmluft.

Kom alle ingredienserne i en røreskål og pisk dejen til en ensartet glat dej i ca. 2 minutter. Hvis du oplever at dejen skiller, så gør det ingen ting, den skal nok blive god alligevel. Vend tilsidst solbær i dejen. Beklæd en form (min er 30 x 40 cm) med bagepapir. Hæld dejen i formen og bag kagen i ca. 30-35 minutter. Stik i kagen med en kødnål for at se om kagen er bagt. Lad kagen køle helt af.

Pisk chokoladecremen op til den er lys, luftig og fast i konsistensen. Det tager ca. 3-5 minutter. Smør chokoladecremen på den afkølede kage og drys evt. med citronskal. Stil kagen på køl eller server kagen med det samme. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

8 kommentarer
  1. Jeg har lige bagt denne kage. Jeg gav den 10 minutter ekstra i ovnen og alligevel var den nærmest rå i midten. Hvad kan jeg have gjort galt?

Skriv en kommentar