Opskrifter Livsstil

Sofie og Frederikkes jordbærtærte (med video)!

I dag har jeg været på besøg hos søde Sofie, som bor i den smukkeste lejlighed på Østerbro. Sofie er virkelig dygtig til at bage kager og generelt rigtig god i et køkken. Du kan se Sofies flotte kager og billeder af hendes smukke lejlighed lige her.

Da vi begge elsker at bage og længes efter sommer og jordbær, bagte vi denne sommerlige jordbærtærte med sprød tærtebund med mazarinfyld, lækkert chokoladelag, den dejligste vaniljecreme og selvfølgelig friske jordbær. Super hyggeligt at være to om at bage og dele viden og erfaring. Imens vi bagte tærten, filmede vi en video, så I kan se, hvordan vi gjorde. Se videoen lige her og lad dig blive inspireret. Her kommer opskriften (og ja, tærten bliver selvfølgelig kun endnu bedre, når de første danske jordbær er modne):

Sofie og Frederikkes jordbærtærte (med video)!

Ingredienser

Mørdej:

120 g koldt smør

80 g flormelis

1 æg

30 g mandelmel

1 vaniljestang

235 g hvedemel

½ tsk. salt

Vaniljecreme:

3 æggeblommer

2 spsk Maizena

3 dl mælk (gerne sødmælk)

75 g sukker

1 vaniljestang

3 dl fløde

Mazarinfyld:

150 g marcipan

100 g blødt smør

100 gram rørsukker

2 æg

50 g mel

1 vaniljestang

Derudover:

150 g smeltet mørk chokolade

2 bakker jordbær

Spiselige blomster til pynt

Evt. hakkede pistacienødder til pynt

 

Fremgangsmåde

Mørdej:

Rør smør, æg, halvdelen af hvedemelet, flormelis, mandelmel, vanilje og salt sammen. Hæld det resterende mel i og saml hurtigt dejen. Kom noget husholdningsfilm rundt om dejen og læg den på køl i 1 time. Rul derefter dejen ud og kom den i en smurt tærteform. For at tærten får en fin kant, kan du tage en kagerulle og rulle over kanten på tærteformen. Tryk dejen godt ind mod kanterne. Prik huller i dejen med en gaffel og beklæd tærten med bagepapir. Hæld en pose tørrede kikærter på bagepapiret og bag tærten i ca. 15 minutter i midten af ovnen ved 175 °C til den bliver let gylden i kanterne.

Vaniljecreme:

Imens tærtebunden er i ovnen, laves vaniljecremen. Hæld mælk og maizena i en gryde og kog det op under omrøring til det tykner. I en skål piskes æg og sukker. Bland lidt af sukkeret med vaniljekornene. Pisk æggemassen lyst og luftig. Hæld nu æggemassen op i gryden, og lad det koge op under omrøring indtil det får en tyk og cremet konsistens. Sæt cremen på køl, indtil den skal bruges.

Mazarinfyld:

Smuldre marcipanen og kom det i en skål. Hæld sukkeret i lidt ad gangen og pisk godt. Bland lidt af sukkeret med vaniljekornene. Tilsæt smør og æggene lidt ad gangen imens der piskes. Mazarinen er færdig når massen er lys og luftig. Mazarinmassen fordeles på den afkølede tærtebund. Bag tærtebunden i midten af ovnen ved 190°C i ca. 30 minutter. Den er færdig, når massen hæver lidt op og får en flot gylden farve. Sæt tærten på køl.

Chokoladelag:

Smelt den mørke chokolade og fordel den på den kolde mazarin tærtebund. Lad chokoladen sætte sig.

Vaniljecreme:

Pisk fløden og vend den forsigtigt med vaniljecremen. Hæld cremen på tærten.

Pynt tærten med jordbær, spiselige blomster og evt. hakkede pistaciekerner. Velbekomme!

Bedøm denne ret

6 Comments
 1. Hej skøn video og opskrift ?? jeg har inviteret familien på aftenkaffe i anledningen af min fødselsdag imorgen, ville det være muligt at lave kagen iaften og vente med at komme creme og pynte den til imorgen? Eller ville den blive for blød på køl? Håber du når at svare ??????

 2. Jeg ville også rigtigt gerne vide hvad str. tærteform du har brugt? OG! Ved du om der er forskel på bagetid, hvis jeg f.eks. bruger et tærtefad, der er jo tykkere i forhold til den almindelig tærteform, som bare er lavet af aluminium? ?

 3. Hejsa,
  Min bror bliver student i morgen og jeg skal derfor stå for kagen. Du svarer Gry i en kommentar, at det er fint at lave kagen dagen inden og vente med creme til på dagen. Forstår jeg dig rigtigt når jeg så skal lave tærtebunden og bage den, samt bage den med mazarinfyldet her til aften og så lave vaniljecreme og chokoladelaget i morgen?
  Og kagen/tærten skal vel bare på køl til i morgen ikke?
  Tak på forhånd.
  Jeg lavede i øvrigt din gulerodskage for en måned siden og serverede til familiefødselsdag – aldrig har jeg smagt en bedre gulerodskage og lige sådan sagde gæsterne;)

  1. Hej
   Dejligt at høre, at gulerodskagen blev god! 🙂 Mht. jordbærtærten, så kan du bage tærten med mazarinmassen og komme chokoladelaget på i aften. Du kan også koge cremen i dag og bare vende den med flødeskummet i morgen og så pynte kagen færdig i morgen.Jeg håber, at det giver mening. Rigtig god fornøjelse! Kh Frederikke

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.