Galette med brombær og ristede hasselnødder - en virkelig nem tærte
Opskrifter Livsstil Shop

Skøn galette med brombær og ristede hasselnødder (nem brombærtærte)

Naturen svømmer i brombær i øjeblikket og det er bare med at udnytte det. I går gik jeg en lang tur for at finde brombær og på min vej mødte jeg en masse brombærkrat, hvor jeg plukkede de fineste brombær. Derfor er dagens opskrift en brombær galette, som er en rigtig nem tærte. Tærten kan varieres både i det salte og det søde køkken. Prøv også denne brombærtærte. God fornøjelse!

Skøn galette med brombær og ristede hasselnødder (nem brombærtærte)

Ingredienser

Brombær galette til ca. 7-8 personer.

Mørdej:

200 g hvedemel

150 g mandelmel

3 spsk. sukker

150 g smør, koldt

1 stort æg

1 sammenpisket æg til pensling

Brombærfyld:

400 g brombær, frosne eller friske

2 tsk. vaniljesukker

1 stor tsk. kartoffelmel

150 g groftrevet marcipan

Ristede hasselnødder:

100 g hasselnødder

Flødeskum med creme fraiche og vanilje:

2 dl piske fløde

2 spsk. cremefraiche enten 5 eller 9 %

2 tsk. vaniljesukker

Fremgangsmåde
Mørdej:

Hæld mel, mandelmel og sukker ud på et rent bord i en lille bunke. Smuldr smørret i melet. Tilsæt ægget og ælt hurtigt sammen til en ensartet mørdej. Sæt dejen på køl i ca. 1 time

Brombærfyld:

Bland vaniljesukker og kartoffelmel sammen og drys det ud over de frosne bær og bland det sammen. Lad bærrene stå på køkkenbordet, imens dejen står på køl.

Sådan folder du galetten:

Rul tærtedejen ud imellem to  stykker bagepapir drysset med lidt mel. Rul dejen ud til en stor cirkel og fjern det øverste bagepapir. Læg brombærfyldet ind på midten af dejen og lad ca. 5 cm dej være rundt i kanten. Fold dejkanten op til fyldet hele vejen rundt. Pensl med et sammenpisket æg. Bag galetten i ovnen ved 200 C i ca. 25-30 minutter indtil galetten er sprød og gylden.

Ristede hasselnødder:

Rist hasselnødderne i ovnen sammen med galetten i de sidste 5 minutter. Gnid herefter skrællen af imellem et viskestykke. Hak hasselnødderne groft.

Flødeskum med creme fraiche og vanilje:

Pisk fløden til en let skum og vend den med cremefraiche og vaniljesukker.

Server den lune brombær galette med ristede hasselnødder og flødeskum-cremefraiche. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.