Skinkestang med butterdej - Opskrift på skinkestang med butterdej
Opskrifter Livsstil Shop

Skinkestang med butterdej

Skinkestang med butterdej – Opskrift på den bedste skinkestang med butterdej, flødeost, skinke og champignon. Denne skinkestang er så lækker og virkelig nem at lave. Skinkestang er en rigtig klassiker fra 80’erne, og det smager altså virkelig lækkert. Skinkestang består af butterdej med fyld bestående af skinke, flødeost og champignoner. Det er en virkelig nem ret at lave til aftensmad, da den ikke kræver det helt store arbejde.

Variation af fyldet

Selvom den hedder skinkestang, så kan man variere fyldet og skifte skinken ud med kylling eller kalkun. Champignonerne kan skiftes ud med porre, forårsløg eller peberfrugt. Jeg har brugt neutral flødeost, men det kan også være hvidløgsost eller f.eks. pikantost.

Skinkestangen kan serveres med en grøn salat eller bagte grøntsager. Rigtig god fornøjelse!

Følg med på de sociale medier

Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok. Derudover kan du prøve funktionen med din personlige opslagstavle (lyserød tegnestift i højre hjørne) her på bloggen.

Her kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Skinkestang med butterdej

Madbrød til 4 personer
Forberedelse 15 min. / Tilberedning 30 min. / I alt 45 min.
Ingredienser

Skinkestang med butterdej

1 løg, finthakket

2 fed hvidløg, presset

2 spsk. olivenolie

250 g champignoner, skåret i skiver

185 g flødeost

150 g skinketern

1 lille spsk. sød sennep

1 bundt frisk persille, finthakket

Smag til med salt og peber

1 rulle butterdej

1 sammenpisket æg til pensling

Sesamfrø til drys

Fremgangsmåde

Skinkestang med butterdej

Tænd ovnen på 200 C varmluft.

Svits løg og hvidløg klare i olien på en pande. Tilsæt champignoner og lad dem stege med ved høj varme, så evt. væske kan fordampe. Skru ned for varmen og tilsæt flødeost, skinketern, sennep og persille og smag til med salt og peber. Rør det godt rundt til en cremet sauce. Lad det afkøle en smule.

Kom butterdejen på en bageplade med bagepapiret. Fordel fyldet på midten af dejen (på den lange led). Skær skrå snit i dejen på hver side af fyldet, ca. 1/3 del ind, så det kommer til at ligne et fiskebensmønster (se foto). Fold nu skiftevis en dejstrimmel fra hver side ind over fyldet, så du “fletter” hele skinkestangen. Saml dejen i skinkestangens ender og fold dem ind under. Pensl med sammenpisket æg og drys med sesamfrø.

Bag skinkestangen i ca. 30-35 min. Lad den afkøle en smule og server den. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.