Risalamande cheesecake - En super lækker juledessert
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Risalamande cheesecake

Risalamande cheesecake eller nærmere cheesecake a la Risalamande. En skøn og julet cheesecake, med en dejlig smag af vanilje, brændte mandler, kirsebærgelé og kanel. Der er ikke risalamande i, men man kan sagtens bytte halvdelen af fløden og halvdelen af flødeosten ud med en rest risalamande. Det er et virkelig lækkert alternativ til den klassiske juledessert, der typiske er risalamande.

Ostekage med kirsebær

Det er en rigtig ostekage med kirsebær, men det er faktisk ikke rigtig ost, der er i. Det er det, man kalder en flødeost, der er med til at give den cremede masse på toppen af kiksene. Sådan en flødeost smager faktisk ikke af ost, så du må ikke lade dig afskrække, hvis du ikke er den store ostespiser. 

Det er en perfekt kage til jul, du kan servere som dessert til julefrokosten. Jeg har hørt om flere der serverer sådan en juledessert til juleaften i stedet for den traditionelle risalamande, men jeg er ikke selv tilhænger af at lave om på traditionerne, men muligheden er der.

Toppen har jeg pyntet med brændte mandler, og det giver bare lige det sidste. Du kan også godt undlade det eller pynte med noget andet. Hvis du alligevel har tænkt dig at lave brændte mandler til pynt, så kan du altid lave lidt ekstra. Så har du også noget til hyggen.

Risalamande cheesecake i glas

Denne her risalamande cheesecake laver jeg typisk i en springform. Jeg kan dog godt forstå, hvis du godt vil lave risalamande cheesecake i glas, da det er en virkelig fin måde at anrette på. Jeg har ikke lige gjort det med denne her opskrift, men jeg har eksempelvis lavet hindbær cheesecake i glas

Hvis du vil lave risalamande cheesecake i glas, så vil jeg anslå, at der er til 12-15 personer/glas. Det kommer selvfølgelig an på størrelsen på dine glas og således. Jeg er altid fan af at lave desserter i glas, da de pynter så fint på bordet. Hvis du gerne vil have en mandel i, så skal du bare lægge den oven på bunden, inden at du hælder ostemassen ned i glasset. 

Risalamande cheesecake med brunkager

Bunden er en ganske almindelig cheesecake bund med Digestive kiks, dog tilsat kanel, men hvis man vil lave kagen endnu mere julet, så kan man skifte Digestive kiks ud med brunkager. Så får du den lækreste risalamande cheesecake med brunkager. Du skal stadig bruge samme mængde af kiks, så du erstatter det bare 1:1.



Risalamande cheesecake

Ingredienser

Risalamande cheesecake (12-14 stykker): Kiksebund:
Flødeostecreme:
Kirsebærgelé:
Pynt:

Fremgangsmåde

Kiksebund:

Hak kiksene i en foodprocessor, så de er helt fint malede. Tilsæt kanel. Smelt smørret og bland det godt sammen med kiksene til en ensartet masse. Sæt en springform (uden bunden) på det fad/tallerken du vil servere kagen på og hæld kiksemassen i springformen (min form er 22 cm i diameter). Pres massen godt ned i bunden, og sæt formen i køleskabet, imens du laver ostecremen.

Flødeostecreme:

Læg husblas i blød i koldt vand. Varm citronsaften op og udblød husblassen heri. Lad det køle lidt af. Pisk flødeost, vanilje og flormelis i en skål. Tag et par skefulde af flødeostecremen og bland med citron/husblas-massen, så det får samme temperatur. Hæld så det hele i flødeostecremen. Pisk fløden til en let skum i en anden skål. Vend flødeskummet i flødeostecremen og rør de grofthakkede smuttede mandler i. Beklæd indersiden af springformen med kageplast og fordel flødeostecremen ud på kiksebunden. Sørg for at overfladen er helt lige. Stil kagen på køl igen.

Kirsebærgelé:

Læg husblas i blød i koldt vand. Varm kirsebærsiruppen op og smelt husblassen i den varme gelemasse og stil det på køl, så det kan køle helt af (det må dog ikke nå at ”sætte sig”). Når gelen er kold, hældes den forsigtigt udover en bred ske, og ned på kagen, så den ikke rammer kagen for ”hårdt”. Stil kagen på køl i mindst 4 timer, men gerne natten over.

Befri kagen fra springformen og kageplast inden servering. Hak de brændte mandler groft og drys udover kagen. Server kagen

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

6 kommentarer
  1. Dvs. du bruger slet ikke bærene Amarena kirsebær, kun væsken/siruppen? Når du skriver 250gr. Amarena kirsebær, mener du så et glas på 250gr. Eller er det drænet vægt, uden bær?☺️

    1. Jeg bruger kun væsken eller en kirsebærsirup. Så det er 250 g uden bær 🙂 Men bærrene kan bruges til at spise ved siden af kagen. God fornøjelse!

  2. Hej Frederikke! 😀
    Super lækker opskrift. Jeg vil bare høre hvor lang tid den kan holde sig i køleskabet? Skal lave den til en julefrokost. Kan den holde i 2 dage?

Skriv en kommentar