Rabarberkage med hvid chokolade og lime - Svampet rabarberkage
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Rabarberkage med hvid chokolade og lime

Rabarberkage med hvid chokolade og lime – Opskrift på lækker saftig go svampet rabarberkage med hvid chokolade og lime. Denne kage er virkelig lækker svampet indeni og sprød udenpå. Det smager så skønt med lime, både saft og skal, i dejen samt hvid chokolade. Jeg drysser også hvid chokolade ovenpå dejen inden kagen bages. Den hvide chokolade karamelliserer og bliver sprød og virkelig god. Det er sæson for rabarber, og det er bare med at udnytte dem, når de er her. Der kan bages så mange lækkerier med rabarber, det er virkelig en skøn råvare.

Jeg har bagt denne kage i en springform på 23 cm i diameter, men den kan også sagtens bages i en større form, så får man en lidt større kage, der ikke er så høj, og så skal kagen bage lidt kortere tid i ovnen. Server gerne kagen med creme fraiche til evt. rørt op med lidt vanilje. Kagen kan sagtens bages en dag i forvejen. Prøv også denne marcipankage med rabarberskum eller disse rabarbermuffins med crumble og marengs. Rigtig god fornøjelse!

Rabarberkage med hvid chokolade og lime

Opskrift til 10-12 personer
Forberedelse 15 min.
Tilberedning 1 t.
I alt 1 t. 15 min.

Ingredienser

Rabarberkage med hvid chokolade og lime

Fremgangsmåde

Rabarberkage med hvid chokolade og lime

Tænd ovnen på 185 C varmluft.

Pisk smør og sukker sammen. Tilsæt et æg adgangen imens der fortsat piskes. Tilsæt limeskal-og saft. Bland hvedemel, mandelmel, vaniljesukker og bagepulver sammen i en skål og pisk det i dejen. Vend tilsidst rabarber og hvid chokolade i dejen. Gem lidt af den hvide chokolade og drys ovenpå dejen i formen. Beklæd en springform på ca. 23 cm i diameter med bagepapir og fordel dejen i springformen og drys med hvid chokolade. Bag kagen i ovnen i ca. 1 time, hvis kagen bliver for mørk før den er bagt, kan der lægges et stykke stanniol henover. Lad den køle af. Velbekomme!

 

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

1 kommentar
  1. Efter min havde bagt i 1 time var den stadig helt våd i midten, så jeg kom sølvpapir over, skruede op for varmen(klokken var ved at blive mange), på 190-200, gav 10 minutter, stadig våd, så satte jeg den nederst i ovnen i 5 minutter. Det samme, og 5 minutter øverst…
    jeg havde ikke læst man skulle beklæde formen, så jeg smurte den, kan det være derfor den opfører/opførte sig sådan? ? den er mega fin ude i kanten (lidt mørk efter så lang tid) men ja…

Skriv en kommentar