Pulled pork - Opskrift på pulled pork af nakkefilet med marinade
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Pulled pork

Pulled pork – Opskrift på den lækreste pulled pork af nakkefilet med marinade. Pulled pork er en amerikansk ret, som består af nakkefilet med en dry rub, som steges i ovnen ved svag varme i mange timer og efterfølgende trækkes det smør-møre kød fra hinanden. En dry rub er med tørrede krydderier, som man “rubber” på kødet. Jeg laver en anden slags marinade bestående af tomatpure, brunfarin, hvidløgspulver, paprika, løgpulver og salt. Udover marinaden som smøres på kødet inden det kommes i ovnen, så kan man servere det færdige kød med en barbequesauce.

Pulled pork burger

Pulled pork er nemt at lave og servere til mange gæster. Hjemme hos mig har vi tit serveret retten til fødselsdage. Pulled pork burger kan laves på forskellige måder, men min favorit pulled pork burger er med:

Hjemmelavede burgerboller

Hummus

Syltede rødløg

Coleslaw

Rigtig god fornøjelse!

Pulled pork

Opskrift til 4-6 personer
Forberedelse 15 min.
Tilberedning + 6 t.
I alt + 6 t.

Ingredienser

Marinade
Derudover

Fremgangsmåde

Marinade

Kan evt. blandes sammen dagen inden brug og opbevares på køl: Bland ingredienserne sammen til en marinade. Smag evt. til med ekstra salt.

Pulled pork

Tænd ovnen på 160 C varmluft.

Drys salt på nakkefileten og smør marinaden på. Kom nakkefileten i en gryde af støbejern eller en stegeso med låg. Hæld vand i så det lige dække bunden. Læg løg, hvidløg og gulerødder på og læg låg på.

Stil i ovnen i min. 4 timer, men gerne 6 timer. Kødet skal være så mørt så det nærmest falder fra hinanden med det samme.

Lige inden servering rives kødet fra hinanden med to gafler, og så er det klar til servering. Velbekomme!

 

 

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar