Pandekager opskrift - De bedste pandekager med øl
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Pandekager

Opskrift på de bedste klassiske tynde pandekager med kærnemælk og øl. De nybagte er noget af det bedste der findes, og det er så nemt at lave dem selv. 

Pandekager opskrift

Jeg elsker pandekager og især denne pandekager opskrift på de helt klassiske tynde pandekager, hvor der både er kærnemælk, alm. mælk, vanilje og øl i dejen. Dejen steges i smør på en pande, og det giver de lækreste tynde kager.

De fleste familier har vist deres helt egen personlige pandekageopskrift, som er den, der altid bages. Denne opskrift er min egen personlige favorit. Opskriften giver en stor portion, så man kan evt. halvere den, hvis man lige hurtigt skal bage en lille portion pandekager.

Det kan godt tage noget tid at lave mange af dem. Det er derfor en god ide at sørge for at holde pandekagerne varme, når du har lavet dem. Du kan lægge pandekagerne direkte på en tallerken med staniol over. Eller du kan placere pandekagerne i ovnen ved lav varme.

Pandekager med øl

Jeg laver pandekager med kærnemælk, som giver en dejlig syre samt øl, som giver pandekagerne en sprødhed, som smager vidunderligt. Dog kan øl sagtens helt undlades og kærnemælken kan blot erstattes med alm. mælk, men så skal der måske tilsættes lidt mere mel, så dejen ikke bliver alt for tynd.

Disse pandekager med øl kan også laves med kardemomme eller citronskal i dejen, for at give dejen endnu mere smag. Ligesom at citronskal kan erstattes af revet appelsinskal. 

Jeg vil klart anbefale dig at lave pandekager med kærnemælk og ikke bare erstatte den del med almindelig mælk. Du kan godt få et rigtig godt resultat uden, men jeg synes bare, at kærnemælken lige giver det sidste til dem. Hvis du så har noget kærnemælk til overs, kan du lave denne lækre kanelkage med kærnemælk. Her gør kærnemælken kanelkagen virkelig svampet og lækker.

Pandekagedej uden klumper

Jeg ser nogle gange, at der er nogen, der oplever, at der er klumper i deres dej. Det er vildt irriterende, da de klumper også er der, når pandekagerne kommer en tur på panden. 

Mit tip er at piske det hele gode igennem. Det kan du enten gøre med en håndpisker eller med et almindeligt piskeris. Jeg ser også, at nogle tilsætter lidt mælk af gangen og rører løbende. Det kan man også gøre. 

Hvad spiser man til pandekager?

De kan selvfølgelig serveres blot som de er, men de kan også serveres med en masse lækkert tilbehør som f.eks.:

  • Smør
  • Sukker
  • Citronsaft
  • Alle slags marmelader og kompotter
  • Is
  • Chokoladesauce
  • Friske bær
  • Nutella

Prøv også min opskrift på de bedste luftige amerikanske pandekager. Rigtig god fornøjelse!

Pandekager

Opskrift til 6-8 personer
Forberedelse 30 min.
Tilberedning 30 min.
I alt 1 t.

Ingredienser

Pandekager (ca. 18-20 pandekager)

Fremgangsmåde

Pandekager

Kom mælk og kærnemælk (gem lidt kærnemælk til at opløse natronen i) i en skål og tilsæt mel, sukker, vaniljesukker og salt. Pisk godt til dejen er uden klumper. Tilsæt æggene og pisk igen. Rør natron ud i lidt kærnemælk og kom det i dejen. Tilsæt øl. Lad dejen hvile i ca. 30 minutter.

Kom en lille smule smør på en pande, og bag tynde pandekager af dejen. Lad dem køle af og server. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar