Opskrift på en lækker Number Cake opskrift og en konkurrence
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Number Cake opskrift og en konkurrence

Årh, jeg havde nær glemt dagens kalenderlåge! Jeg har simpelthen haft SÅ travlt i dag, så sidder først ved min computer nu. Ja, en Influencer har aldrig fri, så nogle gange må der også arbejdes en lørdag aften. Jeg har i dag bagt, samlet og pyntet en Number Cake, hvor jeg samtidig filmede processen. Under optagelserne slog det mig, at jeg da selvfølgelig skal udlodde sådan en kage til en heldig følger. I er jo altid så søde her på bloggen og på Instagram, derfor skal I forkæles lidt ekstra her i den søde juletid.

Selve Number Caken består af saftige mazarinbunde med hindbær, en luftig og cremet chokoladecreme lavet på Ruby Chokolade fra Callebaut * (reklamelink), hindbær med og uden sølv støv og så en masse forskelligt krymmel. Jeg har bagt to bunde i to store bageplader, da jeg gerne ville have tallene i to lag. Det kage der bliver tilovers når jeg skære tallene ud, bruger jeg til romkugler eller fryser resten ned. Da mine bageplader er ret store, så skal der selvfølgelig en stor portion dej til.  Hvis du bare har helt almindelige bageplader, så er det altså nok med halvdelen af den mængde jeg har skrevet. Hvis du ikke har Ruby Chokolade, så fungerer det perfekt med helt almindelig hvid chokolade * (reklamelink) tilsat lidt pink/rød frugtfarve eller pastafarve. Talskabelonerne kan printes ud her.

Og nu til konkurrencen, som jeg i dag har startet på min Instagram profil @frederikkewaerens, hvor jeg udlodder en valgfri fødselsdags Number Cake til en heldig følger/læser i det nye år. Man deltager ved at skrive hvilket nr. der skal stå. Du kan både lægge en kommentar herunder eller på Instagram. Jeg finder vinderen d.24.12.2018. Rigtig god fornøjelse!

Number Cake opskrift og en konkurrence

Ingredienser

Number Cake til ca. 35-40 pers. Chokoladecreme med Ruby chokolade:
Mazarinbunde:
Derudover:

Fremgangsmåde

Chokoladecreme med Ruby chokolade:

Varm fløden op til lige under kogepunktet. Kom chokoladen i den varme fløde og rør forsigtigt til massen samler sig og bliver blank. Hæld fløde/chokolademassen op i en skål og dæk den med husholdningsfilm nede ved chokoladen, så der ikke dannes kondens. Stil på køl, gerne i 24 timer til det stivner. Når det har sat sig piskes det luftigt med en elpisker, men pisk ikke for meget, for så skiller det og gryner. Kom chokoladen i en sprøjtepose.

Mazarinbunde:

Pisk smør og sukker sammen. Tilsæt revet marcipan. Pisk ét æg i adgangen. Bland mel og bagepulver og sigt det i dejen. Pisk fløden i. Beklæd 2 bageplader med bagepapir og fordel dejen på bagepladerne. Fordel herefter hindbærrene i dejen og bage bundene i ovnen ved 175 C i ca. 20-25 minutter. Lad bundene køle af. Se videoen, hvordan jeg skære tallene ud.

Når chokoladecremen har sat sig piskes den luftig med en elpisker, men pisk ikke for meget, for så skiller det og gryner. Kom chokoladen i en sprøjtepose med en tyl. Jeg bruger en tyl fra Wilton, der hedder 8B. Pynt din Number Cake lige som du vil. Rigtig god fornøjelse!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

44 kommentarer
  1. Jeg håber på at vinde kagen formet som 28, til en fødselsdagsfest i April for min kæreste ?❤️ Der krydses fingre.

  2. Hvordan pisker du fløde i? Putter du det ned til de øvrige ingredienser og pisker det hele sammen, eller pisker du fløden og vender den i? 🙂

    1. Varm fløden op til lige under kogepunktet. Kom chokoladen i den varme fløde og rør forsigtigt til massen samler sig og bliver blank. Hæld fløde/chokolademassen op i en skål og dæk den med husholdningsfilm nede ved chokoladen, så der ikke dannes kondens. Stil på køl, gerne i 24 timer til det stivner. Når det har sat sig piskes det luftigt med en elpisker, men pisk ikke for meget, for så skiller det og gryner. Kom chokoladecremen i en sprøjtepose. Håber det giver mening 🙂

  3. Hej Frederikke.
    Jeg skal til at lave 18 tals kage til min søn, der bliver 18 på mandag, jeg kan ikke opstøve det lyserøde Rubi chokolade nogen steder i nærheden. Kan man i denne opskrift blot bruge en anden slags chokolade, men samme måde?
    på forhånd tak for svar.
    Bedste hilsner Henriette

    1. Du kan sagtens bruge almindelig hvid chokolade, og så farve den med pastafarve eller frugtfarve, i lige den farve du ønsker 🙂 Rigtig god fornøjelse og godt nytår!

  4. Er det muligt at udelade marcipan? Og i så fald, er der behov for at erstatte de 400 g. med noget andet (hvad kunne det f.eks. være)? ?

  5. Hej Frederikke.
    Hvilken type tyl bruger du til chokoladecremen? Synes ikke min tyl giver helt samme resultat 🙂
    Hvor lang tid i forvejen vil du sige, man kan lave bundene, så de stadig er friske og lækre?
    Tak for en dejlig opskrift 🙂

    1. Jeg bruger en 8B fra Wilton til dette mønster. Du kan godt bage bundene en dag i forvejen, og så pakke dem godt ind i stanniol og en pose, så de holder sig fugtige 🙂 God fornøjelse! Kh Frederikke

  6. Hej 🙂 Vil bage denne til en babyshower med drengetema og kun til 17 personer. Kan man halvere ingredienserne til kagen og lave ét B? Og hvad str. Ville den så få? ?
    Og kan rubychokoladen skiftes ud, ligeover med alm. Hvid chokolade og så jeg bare farver med blå farve? 🙂

  7. Hej Frederikke. Vil gerne bage denne tal kage snart. Men hvis jeg skal have 2 tal ligesom du har, skal jeg så bage dobbelt den opskrift der står ovenover? Håber du forstår. Er lidt forvirret. 🙂

    1. Hvis kagen skal være i to lag, så skal du bage dobbeltportion, så du i alt har to bradepander med kage 🙂 Men hvis du skal lave kagen i 1 lag, så er det fint med 1 portion. Jeg håber, at det giver mening! Rigtig god fornøjelse 🙂

  8. Hej Frederikke,

    Hvis man vil lave cremen i en anden farve, hvornår skal farven så tilsættes? Før, under eller efter piskning?

    Hilsen Andrea.

  9. Hej ☺️
    Hvordan får du mønsteret af smørcremen?
    Har du lagt begge sprøjteposen ned i en?? ☺️

  10. Hej Frederikke. Er det hindbærsmørcremen eller hindbærflødeskummen du bruger i kagen på videoen?

    Og hvis man bruger hindbærflødeskummen, vil det kunne holde kagen sammen?

    1. Det er hindbærsmørcreme, som jeg har brugt 🙂 Hindbærflødeskum holder ikke så godt, så hvis du skal lave en kage i to lag, så ville jeg komme det på den øverste del 🙂

  11. En lille smule forvirret her, så spørger bare for en sikkerheds skyld…
    Den opskrift du har lavet, den passer til 2 store bageplader ikke? Og giver derfor to tal i to lag (fordi du laver to tal pr plade, right?)

  12. Hej Frederikke.
    Kan man lave Mazarinbundende dagen før de skal bruges? Eller bliver de lidt kedelige og skal derfor helst være lavet samme dag?

    Mvh. Mia

Skriv en kommentar