Nøddetuiles med ingefær - Opskrift på sprøde nøddetuiles/nøddekager
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Nøddetuiles med ingefær

Nøddetuiles med ingefær – Opskrift på sprøde nøddetuiles/nøddekager med ingefær og honning. Nøddetuiles er helt sprøde, tynde småkager, som egner sig perfekt til at være det knasende element i de fleste desserter, som f.eks. vaniljeparfait, til en panna cotta eller citronfromage.

Nøddetuiles er supernemme at bage. Man skal bare lige tage højde for, at dejen flyder meget ud under bagning, og derfor skal der være god plads imellem dejen på bagepladen. Hvis du har lyst til at gøre det lidt mere avanceret, kan du lave dine egne nøddekurve eller “krumkager”, ved at forme de varme småkager over et glas eller skaftet af en grydeske, imens de køler af. Så skal du kun bage nogle stykker ad gangen, for de må ikke nå at køle af, inden du har fået formet dem. Det er et hyggeligt lille bageprojekt, men absolut ikke et must, for nøddetuiles smager selvfølgelig lige så skønt som en rund småkage.

Opskriften ser ikke ud af meget, men den giver til mange småkager eller ca. 14-16 nøddekurve. Hvis du vil servere nøddekurve til gæster, er det en god idé at bage lidt flere end det antal I skal være, da de er så sprøde, at de nemt kan knække. Nøddetuiles skal opbevares i kagedåse med tætsluttende låg for at holde sig sprøde.

Nøddekurvene kan serveres med klassisk fyld af dejlig is, sorbet og friske bær og serveres med en hindbærculis, men kan f.eks. også fyldes med vaniljeis, syltet pærer og chokoladesauce a la pære belle helene. Du kan også servere nøddetuiles som fine, lækre issandwich, som jo er en supernem dessert: To småkager med en kugle god is imellem og pyntet med lidt friske bær eller et par dryp smeltet chokolade på toppen. Rigtig god fornøjelse!

 

Nøddetuiles med ingefær

Opskrift til 8-10 personer
Forberedelse 15 min.
Tilberedning 15 min.
I alt 30 min.

Ingredienser

Nøddetuiles

Fremgangsmåde

Nøddetuiles

Kom smør, sukker, farin, honning, piskefløde og salt i en lille gryde. Varm det op til det koger, og lad det koge et par minutter. Hak hasselnøddekernerne fint – det er nemmest på en minihakker – og kom dem i sukkerblandingen sammen med fint revet ingefær. Rør det godt sammen og stil blandingen til afkøling lidt til den har samlet sig.

Tænd ovnen på 200 C varmluft.

Sæt blandingen med en teske på en bageplade beklædt med bagepapir (ca. på størrelse med en vindrue). Der skal være meget god plads imellem, da dejen flyder meget ud under bagning og giver de helt tynde, sprøde kager. Bag kagerne i ca. 7-8 min. Hold godt øje med dem under bagning, så de ikke får for meget – de skal blive lysebrune i kanten, men vil stadig være lidt “boblende” og bløde i midten. Hvis kagerne alligevel står for tæt og “bager sammen” til en stor plade, kan du skære dem ud i “strimler”, inden de er kølet helt af.

Hvis du vil bage nøddekurve eller “krumkager”, skal du kun bage 3-4 kager ad gangen, da de skal nå at få facon, inden de køler af:

Nøddekurv

Bag småkagerne som beskrevet herover og lad dem køle af et par minutter på bagepladen, bare indtil du kan flytte dem med en spatel, uden at de går i stykker. Tag en varme nøddetuile af pladen og læg den over et omvendt glas og form forsigtigt kagen, sådan at den bukker ned over glasset, imens den afkøler. Fortsæt med de næste kager. Når kagen er kold tages den forsigtigt af glasset.

Krumkager

Læg en grydeske imellem to glas. Bag småkagerne som beskrevet herover, og lad dem køle af et par minutter på bagepladen, bare indtil du kan flytte dem med en spatel, uden at de går i stykker. Tag en varme nøddetuile af pladen og læg den forsigtig over grydeskeens skaft og buk den forsigtig, sådan at den bukker ned på begge sider, imens den afkøler. Fortsæt med de næste kager. Når kagen af kold tages den forsigtigt af grydeskeen.

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar