Mørbradgryde - Den bedste opskrift på mørbradgryde/paprikagryde
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Mørbradgryde

Mørbradgryde – Opskrift på den bedste mørbradgryde eller paprikagryde med en cremet sauce, mørbrad, bacon og cocktailpølser. Mørbradgryde er klart en kæmpe favorit herhjemme. Den smagfulde gryderet med mørbrad, bacon, cocktailpølser og paprika er super nem at lave og fungerer skønt som både hverdagsmad, men også som en lækker weekendret. Det er også en ret, der er nem at lave til mange mennesker.

Hjemme hos mig har mørbradgryde i hvert fald tit været en del af fødselsdagsmenuen til fødselsdagsgæster. Mørbradgryde har vi også tit lavet en stor portion af, frosset det ned og taget det med på skiferie, når vi har boet i lejlighed eller hytte med køkken. Så er der nem aftensmad efter en lang dag på ski. Vi serverer det både med almindelige ris og blomkålsris. Nogle serverer det også med kartoffelmos til. Det smager også rigtig godt at svitse 250 g champignoner i kvarte, sammen med løg og hvidløg.  Rigtig god fornøjelse!

Mørbradgryde

Opskrift til 4-6 personer
Forberedelse 30 min.
Tilberedning 1 t.
I alt 1 t. 30 min.

Ingredienser

Mørbradgryde
Derudover

Fremgangsmåde

Mørbradgryde

Steg bacon i en sauterpande til det lige akkurat begynder at tage farve. Hæld baconet over i en stor skål. Brun mørbraden godt af i sauterpanden i baconfedtet, krydr med salt og peber og hæld mørbrad op i samme skål som bacon. Svits løg og hvidløg på panden.

Tilsæt paprika og tomatpure og steg det lidt med. Tilsæt hakkede tomater, madlavningsfløde, bouillonterning og vand.

Lad retten stå at simre 20 minutter under låg og smag til med salt og peber. Lad gerne retten stå at simre i 1 time. Et kvarter inden retten serveres tilsættes cocktailpølserne.

Server retten med ris/blomkålsris til. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar