Marcipankage med hindbærflødebolleskum og mørk chokolade
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Marcipankage med citron, hindbærflødebolleskum og mørk chokolade

 

Marcipankage med hindbærflødebolleskum og mørk chokolade er den perfekte kage at skyde efterårsferien i gang med. Min flødebollebrownie-kage er en noget så populær kage her på bloggen, og her har jeg lavet den i en ny version. Bunden er en saftig marcipanbund med et strejf af citron, en hindbærkompot, vaniljeprikket hindbærflødebolleskum og et lag mørk chokolade. Udover denne kage indgår der som altid kiksekage i mine bageplaner for efterårsferien – det er nemlig en fast tradition i min familie. Og så er der selvfølgelig alle de skønne kager, man kan bage med æbler, f.eks. gammeldags æblekage eller den lidt anderledes version: Pandekagekage med æbler. Har du mon nogle særlige bage-traditioner i efterårsferien?

Marcipankage med citron, hindbærflødebolleskum og mørk chokolade

Ingredienser

Marcipankage med et strejf af citron:
Hindbærkompot:
Flødebolleskum med hindbær:
Chokoladeovertræk:
Derudover:

Fremgangsmåde

Marcipankage med et strejf af citron:

Pisk smør og sukker sammen. Tilsæt revet marcipan. Pisk ét æg i adgangen. Bland mel og bagepulver og sigt det i dejen. Pisk creme fraiche og citron. Beklæd en bradepande (ca. 25×30 cm) med bagepapir. Bag kagen i ovnen ved 175 C i ca. 30-35 minutter. Lad kagen køle helt af.

Hindbær:

Kom de frosne hindbær i en si og hæld lidt kogende vand over (vandet skal ikke gemmes).  Bland hindbærrene med flormelis i sien, og lad dem stå og tø op i sien med en skål under. Pres saften ud af hindbærrene med en gaffel. Brug saften til sukkersiruppen til flødebolleskummet og gem selve bærrene til kagen.

Flødebolleskum med hindbær:

Kog sukker (200 g), vand, saften fra hindbærrene og glukosesirup op i en gryde til det når 117°C. Pisk æggehvider, vanilje og sukker (50 g) sammen til en marengs. Når sukkersiruppen er færdig, hældes den ned i æggehviderne i en tynd stråle, imens der piskes ved høj hastighed. Pisk fortsat i ca. 20 minutter til det bliver en “sej” skum.

Chokoladeovertræk:

Laves når kagen har været på køl: Smelt chokolade og smør i en gryde ved svag varme.

Saml kagen:

Smør hindbærrene ud over marcipanbunden og dæk den derefter med flødebolleskummen. Sæt kagen i køleskabet i et par timer.

Hæld chokoladen ud over den kolde kage og drys med frysetørrede hindbær. Sæt kagen på køl igen igen, indtil chokoladen er kølet lidt af eller helt størknet. Skær kagen ud i mundrette stykker og servér!

Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

7 kommentarer
  1. Hej Frederikke
    Jeg skal lave en minecraft-kage til min søns 5 års fødselsdag og leder i den forbindelse efter en skærefast kage. Din marcipankage ser vildt lækker ud – vil jeg kunne skære den ud i forskellige firkanter og sætte dem sammen eller er den for blød til det? Hvis jeg fordobler opskriften, passer opskriften så til en stor bageplade? Glæder mig til at høre fra dig! Mange hilsner Helle

    1. Det lyder spændende! Denne kage kan du sagtens bruge, den er ret skærefast. Rigtig god fornøjelse! Kh Frederikke

  2. Hej Frederikke

    Vil den e kage kunne holde sig til dagen efter? Tænker her mest på skummet, om det klasker sammen?

  3. Hejsà….
    Skal kagen være på køl, vi har ingen køleskabe på arbejde så har ik’ mulighed for at sætte den på køl.

Skriv en kommentar