Makronsnitter med æble - Opskrift på de bedste makronsnitter med æble
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Makronsnitter med æble

Makronsnitter med æble – opskrift på de lækreste makronsitter med æble. Lækker sprød mørdejsbund, frisk og syrlig æblemos, og øverst den søde, sprøde mandelmakron med marcipan. Sådan er min variant af makronsnitter kombineret, og de smager virkelig skønt. Makronsnitter er en gammel klassiker,  som nok er blevet glemt lidt, og det synes jeg er synd. De er lettere at lave end det måske lyder, selvfølgelig især hvis du i forvejen har en skål æblemos i køleskabet. Og det er jo netop nu, at haverne bugner med dejlige, danske æbler, som egner sig perfekt til æblemos og æblekager og andet dejligt æble-bagværk i alle afskygninger! Har du ikke selv æbler, så kan du måske være heldig at samle lidt æbler hos en ven eller en nabo – der ligger masser af nedfaldne æbler rundt omkring, og det er en skam, at de ikke bliver samlet op og brugt. Når først man går i gang med skrællekniven, kan man lige så godt lave en ordentlig portion æblemos, der kan spises lige som den er, eller bruges som topping på yoghurt eller grøden om morgenen, for ikke at nævne æblemosen til den go’e gammeldags æblekage eller måske denne lækre pandekagekage med æbler og skyrflødeskum. Prøv også mine andre opskrifter på lækre sprøde snitter. Makronsnitterne kan varieres med fyld af f.eks. hindbærsyltetøj i stedet for æblemos. Rigtig god fornøjelse!

Makronsnitter med æble

Opskrift til 8-10 personer
Forberedelse 1 t.
Tilberedning 30 min.
I alt + 1 t. 30 min.

Ingredienser

Æblemos
Makronmasse
Dej
Desuden

Fremgangsmåde

Æblemos

Skyl, skræl og skær æblerne i tern og kom dem i en gryde med lidt vand. Lad æblerne koge op, og kog ved svag varme til de er kogt ud, ca. 5-10 min.  Det skal være en fast æblemos, så den ikke løber for meget ud, når makronsnitterne bages. Tilsætter sukkeret og smag æblemosen til (den skal være til den syrlige side, da der kommer sød makronmasse ovenpå).  Lad æblegrøden køle lidt af og stil den herefter på køl, til den skal bruges.

Makronmasse

Hak mandlerne fint f.eks. i en minihakker. Bland alle ingredienserne grundigt sammen i en skål (æggehviderne skal ikke piskes til marengs). Lad makronmassen stå ved stuetemperatur, til den skal bruges.

Dej

Hak det kolde smør i melet i en skål, og smulder det til en grynet masse. Tilsæt brun farin og bagepulver og bland. Tilsæt de to æg og saml hurtigt dejen. Ælt den evt. lige sammen på et meldrysset bord.

Makronsnitter

Tænd ovnen på 200 C varmluft.

Del dejen i to dele. Rul hver del til en aflang pølse på ca. 30 cm. Læg pølserne på en bageplade beklædt med bagepapir. Tryk dem flade til ca. 8-10 cm i bredden og fordel æblemosen på de to aflange dejstykker, men undlad at smøre den helt ud til kanten. Fold dejen lidt ind over æblemosen fra hver side. Fordel derefter makronmassen over æblemosen og smør den lidt ud. Drys med mandelflager. Bag makronsnitterne midt i den forvarmede ovn i ca. 20 min, til dejen er bagt, og makronmassen er blev gylden; sæt evt. pladen lidt højere op i ovnen i den sidste del af bagetiden. Lad stængerne køle lidt af på bagepladen og skær dem derefter i 4-5 cm brede stykker. Velbekomme!

 

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

1 kommentar

Skriv en kommentar