Lun chokoladefondant - lun og flydende chokoladekage
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Lun chokoladefondant

Lun chokoladefondant – en af de lækreste og nemmeste desserter. En chokoladefondant er en lun chokoladekage med et flydende hjerte indeni og en sprød skorpe udenpå. En perfekt kage til en chokoladeelsker. Gør dig selv den tjeneste at bage chokoladefondant med en god mørk chokolade, så får du altså det bedste resultat. Jeg har bagt kagerne i ramekiner og har brugt disse ramekiner fra Pillivuyt *reklamelink. Du kan også vælge at lave dem i 3 lidt større ramekiner. Server din chokolade fondant med f.eks. vaniljeis, flødeskum, hjemmelavet hindbærsyltetøj eller rabarberkompot. Du kan forberede kagerne nogle uger i forvejen ved at fryse ramekinerne ned med chokoladefondant dejen i. Tag dem direkte fra fryseren og ind i ovnen, og giv dem blot ca. 2-3 minutter ekstra end det der står i opskriften. Rigtig god fornøjelse!

Lun chokoladefondant

Opskrift til 6 personer
Forberedelse 1 t. 10 min.
Tilberedning 10 min.
I alt 1 t. 20 min.

Ingredienser

Lun chokoladefondant (6 små stk.):

Fremgangsmåde

Lun chokoladefondant:

Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad. Rør det sammen til en ensartet masse. Pisk sukker og de 2 æg sammen til en luftig æggesnaps. Vend melet i. Pisk herefter de to æggeblommer i chokolade blandingen og vend blandingen i forsigtigt sammen med æggesnapsen, uden at slå for meget luft ud af dejen. Smør 6 små eller 3 store ramekiner indvendigt med smør. Fordel herefter dejen i ramekinerne og stil dem på køl i 1 time. Tænd ovnen på 200 C varmluft og bag kagerne i ca. 8-9 minutter. Det er virkelig vigtigt, at du holder øje med dem undervejs, så de ikke får for meget. De skal nemlig være flydende indeni, så hellere give kagerne lidt for lidt end for meget.

Når kagerne er færdige vendes de direkte ud på den tallerken de skal serveres på. Pynt dem med flormelis og server dem med en kugle vaniljeis, flødeskum eller en bærkompot. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar