Luksus brownie med hindbærflødebolleskum - Frederikke Wærens
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Luksus brownie med hindbærflødebolleskum

I går blev jeg 23 år. En dejlig dag med sol, familie, venner, hygge i haven, god mad og gaver! Min veninde Caroline har fødselsdag samme dag som jeg, så hende fejrede vi i lørdags, og jeg sørgede selvfølgelig for kagerne! Det blev disse lyserøde luksus brownies med hindbærflødebolleskum. De var meget populære blandt fødselsdagsgæsterne! Opskriften herunder er til 1 kage. Kagen er ikke spor svær at lave og hvis du ikke har en sprøjtepose, kan du bare smøre flødebolleskummet ud ovenpå kagen med en kniv.

I dag er der pinseskovtur på programmet – en hyggelig tradition i min familie. God 2.Pinsedag!

 

Luksus brownie med hindbærflødebolleskum

Ingredienser

Brownie:
Hindbærflødebolleskum:
Pynt:

Fremgangsmåde

Brownie:

Smelt chokolade og smør i en gryde ved svag varme. Når det er smeltet piskes sukkeret i. Derefter piskes æggene i chokolademassen. Til sidst tilsættes melet og der piskes igen. Hæld dejen i en springform på 23 cm i diameter beklædt med bagepapir i bunden. Bag kagen i ca. 25 minutter ved 180°C. Kagen skal føles ubagt når den kommer ud af ovnen, derfor skal den stå på køl i mindst 6 timer (helst natten over).

Hindbærflødebolleskum:

Pres saften ud af hindbærrene. Kog sukker (200 g), vand, hindbærsaft og glukosesirup op i en gryde til det når 117°C. Pisk æggehvider, vanilje og 50 g sukker sammen til en marengs. Når sukkersiruppen er klar hældes den ned i marengsen i en tynd stråle, imens der piskes ved høj hastighed. Pisk nu det hele sammen i ca. 20 minutter eller indtil det er kølet af. Kom flødebolleskummet op i en sprøjtepose og sprøjt det ud på kagen. Pynt med f.eks. spiselige blomster, sølvstøv og sølvkugler. Velbekomme!

Tip: Der kommer nok til at være noget flødebolleskum til overs. Brug det som topping på desserter, på isvaflen eller kast dig ud i at lave hjemmelavede flødeboller!

 

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

4 kommentarer
  1. Hej! Tror du, at man vil kunne lave denne kage som en tal/bogstavkage, og undgå at den knækker i processen? 🙂

Skriv en kommentar