Lemon Posset – Frederikke Wærens
Opskrifter Livsstil Shop

Lemon Posset

Lemon Posset – Opskrift på nem og lækker citroncreme serveret i udhulede citroner. Denne hurtige og nemme citrondessert minder lidt om en citronfromage, der er dog ikke æg i, så den er ikke fluffy, men derimod utrolig cremet og blød. Den lækre creme laves ved at koge piskefløde sammen med vanilje og sukker. Efterfølgende tilsættes der citronsaft og citronskal og massen hældes i de udhulede citroner. Her skal de på køl og sætte sig og så er de klar til servering efter min. 3 timer. Der er ikke husblas i, da cremen sætter sig ved hjælp af citronen. Citronsaft gør nemlig at fløden tykner, ligesom man kender det fra den klassiske mormor-dressing. Det er en super lækker dessert eller ganerenser at servere for gæster, fordi man kan lave dem dagen før, og de er klar til servering med det samme. Rigtig god fornøjelse!

 

Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok.

Vil du gemme eller dele opskriften med andre?
Prøv funktionen med din personlige opslagstavle ved at klikke på den lyserøde tegnestift i højre hjørne i opskriften. Sådan kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Lemon Posset

Dessert til 6-12 personer
Forberedelse 15 min. / Tilberedning + 3 t. / I alt + 3 t.
Ingredienser

Lemon Posset

6 citroner

1 vaniljestang

4 dl piskefløde

150 g sukker

1 dl citronsaft + fintrevet skal fra 1 citron

Fremgangsmåde

Lemon Posset

Skær citronerne i halve, på den lange led. Skrab kødet ud med en spids ske. Pres kødet så saften sies fra.

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Mas vaniljekorn sammen med lidt af sukkeret. Hæld det resterende sukker samt vaniljesukkeret i en gryde sammen med piskefløde. Varm fløden op under omrøring og lad det småkoge i ca. 5 min. Pas på det ikke brænder på. Tag gryden af varmen og hæld 1 dl citronsaft i samt citronskal. Fordel massen i de udhulede citroner. Stil dem på et fad eller tallerken og stil dem tæt sammen, så de sidder i spænd og ikke vælter. Stil citronerne på køl i min. 3 timer, men gerne til dagen efter. Server citrondesserten helt kold. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.