Kartoffelrøsti med laks og peberrod - Opskrift på starters med kartoffelrøsti og laks
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Kartoffelrøsti med laks og peberrod

Kartoffelrøsti med laks og peberrod – Opskrift på lækre starters/kanapeér med kartoffelrøsti, røget laks og peberrodscreme. Kartoffelrøsti er en klassiker og består af groft revet kartoffel rørt med æg, salt og peber, som steges sprøde i olie. Røsti kan bruges til mange forskellige ting og er lækkert som tilbehør i stedet for alm. kartofler. Du kan variere kartoffelrøsti ved at tilsætte krydderurter, som persille, timian eller oregano, eller man kan rive lidt persillerod eller gulerod sammen med kartoflerne.

Disse små hapsere består af små kartoffelrøsti med en peberrodscreme, røget laks, rødløg og dild – en virkelig lækker kombination. I stedet for laks og peberrodscremen kan kartoffelrøsti anrettes med skaldyrssalat, hønsesalat eller stenbiderrogn, når de er i sæson. Hvis du ønsker at lave disse starters/kanapeér i en lækker vegetarisk version, så kan denne haydari med feta og peberfrugt bruges på røsti sammen med hakket rødløg og dild.

Stegetiden afhænger af, hvor store du laver kartoffelrøsti’ene – skru lidt ned for varmen, hvis de er ved at blive for mørke udenpå, før de rå kartofler når at blive gennemstegte og møre inden i.

Ønsker du at servere flere forskellige kanapeer sammen med kartoffelrøsti kan du finde mere inspiration her og her. Prøv også disse skønne kartoffel-snack varianter: Hasselbach kartofler med creme fraiche og stenbiderrogn eller kartoffelpizza med stenbiderrogn. Rigtig god fornøjelse!

Kartoffelrøsti med laks og peberrod

Opskrift til 4-6 personer
Forberedelse 30 min.
Tilberedning 30 min.
I alt 1 t.

Ingredienser

Kartoffelrøsti (ca. 20 små)
Peberrodscreme
Derudover

Fremgangsmåde

Kartoffelrøsti

Skræl kartoflerne og riv dem groft på et rivejern. Kom dem op i en si, tilsæt salt og klem så meget væske ud af kartoflerne som muligt.

Bland den revet kartoffel med æg, kartoffelmel, lidt ekstra salt og peber.

Steg kartoffel-massen i små toppe, fladet lidt ud, i godt med olivenolie på en pande. Steg dem på begge sider til de er gyldne og sprøde udenpå og møre inden i, ca. 5 min på hver side (afhængig af størrelsen). Læg de færdigtstegte røsti på et stykke køkkenrulle som kan suge fedtet.

Peberrodscreme

Rør creme fraiche sammen med peberrod og smag til med salt og peber og citronsaft og evt. en smule sukker.

Anret kartoffelrøsti på et fad eller en tallerken. Kom peberrodscreme, laks, rødløg og dild på. Stil dem på køl eller server dem straks. Velbekomme!

 

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar