Karrysuppe - Opskrift på den bedste cremede og smagfulde karrysuppe
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Karrysuppe

Karrysuppe – opskrift på den bedste cremede og smagfulde karrysuppe. Denne karrysuppe er så skøn og har en dejlig smag af karry. Jeg elsker karrysuppe og det minder mig altid om skiferier i Trysil, Norge da jeg var barn. Når vi kom hjem efter ski, og der blev serveret varm karrysuppe, altså den fra Karolines Køkken, med suppehorn og creme fraiche. Det var simpelthen så lækkert at varme sig på, efter en dag på ski.

Det er virkelig nemt at lave karrysuppe selv, og jeg laver den med 2 slags karry, en mild karry og en stærk karry, som er fra Santa Maria og kan købes i de fleste supermarkeder. Der er også gulerødder, porre og hakkede tomater i suppen og en god portion cremet kokosmælk. Suppen smager fantastisk bare som den er eller med sprøde brødcroutoner, creme fraiche og frisk persille.

Du kan også servere suppen med stegte kyllingestykker eller stegte grøntsager. Prøv også min opskrift på lækker cremet tomatsuppe eller min kartoffel-porre suppe med bacon. Server suppen med f.eks. dette pull-apart brød med ost og hvidløgssmør eller mine bløde osteboller. Rigtig god fornøjelse!

Karrysuppe

Opskrift til 4-5 personer
Forberedelse 15 min.
Tilberedning 20 min.
I alt 35 min.

Ingredienser

Karrysuppe
Derudover

Fremgangsmåde

Karrysuppe

“Brænd” 2 slags karry, frisk ingefær og gurkemeje på en sauterpande med olie ved høj varme.

Skru ned på middelvarme og tilsæt æble, løg og hvidløg og svits det med. Kom porrer og gulerødder på panden sammen med grøntsagsbouillon og hakkede tomater.

Lad det simre under låg i 10 minutter.

Blend i en blender eller brug en stavblender herefter til en ensartet masse. Tilsæt kokosmælk og smag til med salt, peber og limesaft og lad karrysuppen stå at småsimre under låg i yderligere 10 minutter.

Server karrysuppen med creme fraiche, brødcroutoner (her) og frisk persille. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar