Kanelsnurrer - Den bedste opskrift på snaskede kanelsnurrer
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Kanelsnurrer

Kanelsnurrer – opskrift på de bedste snaskede kanelsnurrer med hvidt perlesukker. Kanelsnurrer eller kanelbullar, som de kaldes i Sverige, er noget af det bedste bagværk der findes. Disse kanelsnurrer er perfekt snaskede, bløde, luftige og virkelig lækre. Der er så mange måder at snurrer sådan nogle kanelsnurrer på og på Youtube og Instagram, findes der massere af how-to videoer på, hvordan de kan snurres. Jeg pensler kanelsnurrerne med sukkersirup lige, når de kommer ud af ovnen, så bliver de nemlig ekstra snaskede og holder sig fugtige i længere tid, og man undgår tørre og kedelige snurrer.  Derudover er der hvidt perlesukker på toppen, som kan købes i stort set alle assorterede supermarkeder, fra DanSukker. Kanelsnurrerne kan sagtens fryses i fryseposer og opbevares i fryseren i et par måneder. Tag de frosne snurrer hurtigt indunder den kolde hane og lun dem i ovnen, så bliver de så gode som nybagte.
I Sverige fejrer de ”Kanelbullens dag” d. 4 oktober. En perfekt anledning til at hylde det lækre bagværk, men efter min mening er det kanelbullens dag hver dag. Jeg har efterhånden bagt en del kanelsnegle, snurrer, stjerner og ikke mindst en KÆMPE kanelsnegl, men min favorit er og bliver kanelsnurrer og kardemommesnurrer. Rigtig god fornøjelse!

Kanelsnurrer

Opskrift til 8-10 personer
Forberedelse 1 t.
Tilberedning 1 t. 30 min.
I alt 2 t. 30 min.

Ingredienser

Dej
Sukkersirup
Derudover

Fremgangsmåde

Dej

Opløs gæren i den lune mælk i en røreskål. Tilsæt, sukker, kardemomme, salt og ca. halvdelen af melet og ælt dejen med dejkrogen. Tilsæt smør. Tilsæt mere mel og ælt dejen til den slipper skålens sider og bliver blank og smidig. Det tager ca. 5-10 minutter, afhængig af hvor kraftig din røremaskine er. Lad dejen hæve i skålen i 1 time under et fugtigt viskestykke.

Remoncen

Bland alle ingredienserne godt sammen med en gaffel og stil remoncen til side, til den skal bruges.

Sukkersirup

Kog vand og sukker op i en lille gryde til sukkeret er opløst. Lad det køle af.

Sådan laver du snurrerne

Del dejen i 2, og rul den ene halvdel ud i en firkant (ca. 40 x 40 cm). Smør halvdelen af remoncen omhyggeligt ud på hele dejen i et tyndt lag, og luk halvdelen af dejen over, sådan at dejen ligger dobbelt. Del dejen i ca. 12-14 aflange stykker på ca. 2-3 cm i bredden. Sno hvert dejstykke rundt som et lille bundt og sno den sidste dejende rundt på den anden led (som et lille garnnøgle). Det gør ikke noget, at kanelsnurrerne ikke bliver helt ens, de skal nok blive fine alligevel. Fortsæt på samme måde med den anden halvdel af dejen.

Sæt kanelsnurrerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve tildækket i ca. 30 minutter ved stuetemperatur. Pensl dem med sammenpisket æg og drys med hvidt perlesukker, og bag dem i midten af en forvarmet ovn ved  varmluft 200°C varmluft  i ca. 14-16 minutter, til de er gyldne. Pensl de varme snurrer med sukkersirup. Lad kanelsnurrerne køle lidt af på en rist og servér dem. De smager allerbedst, når de stadig er lidt lune. Velbekomme!

 

 

 

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

5 kommentarer
  1. Søde Frederikke! Du er så dygtig ? elsker at følge dig på insta og bloggen! 2 spørgsmål til denne opskrift: kan man lykkes uden en røremaskine? Og hvad er “revet marcipan” i din fortolkning? ?

  2. Tusind tak for din søde kommentar Michelle! Revet marcipan er bare marcipan der er revet på et rivejern ? Du kan sagtens ælte dejen med fingrene i en stor røreskål. God fornøjelse!

  3. Hej, glæder mig til at prøve opskriften! Hvor længe vil du anbefale man kan gemme dem før de bliver kedelige/dårlige/tørre? Og hvordan vil du opbevare dem? På forhånd tak, og god dag! 🙂

    1. De kan opbevares i en frysepose i et par dage, men de smager bedst lige når de er bagt 🙂 De kan også sagtens fryses ned og så varmes i ovnen i ca. 10 minutter 🙂

Skriv en kommentar