Kanelkage med kærnemælk - Opskrift på den bedste saftige kanelkage
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Kanelkage med kærnemælk

 

Kanelkage med kærnemælk – Opskrift på den bedste svampede kanelkage med kærnemælk og glasur. Denne svampede kanelkage er så lækker, og virkelig nem at bage. Jeg har i forvejen en opskrift på kanelkage, den er dog lidt anderledes og med en frosting på toppen. Her har jeg lavet kanelkagen i en opdateret version, som minder lidt mere om denne kage,  med kærnemælk i dejen. På toppen er der en kaffe/kakao glasur, som passer virkelig godt til den svampede kage med dejlig smag af kanel.

Jeg tror faktisk, at denne kage er en af mine ynglings kager, og så er den tilmed virkelig nem at bage og kan sagtens holde sig på køl i et par dage. Den er faktisk bedst på 2. og 3. dagen. Det er også en kage, der er god at bage til mange personer og den kan sagtens bages dagen inden servering, da den holder sig dejlig svampet og fugtig med glasuren på toppen.

Jeg laver kagen med en blanding kærnemælk, men den kan også laves med alm. mælk. Min erfaring er dog, at den bliver mere svampet med kærnemælk. Kagen bliver bagt i en form på 30×25 cm, men den kan også bages i en mindre form, så skal den blot bage en smule længere i ovnen.

Et godt tip til denne kage er at prikke huller i kagen med en gaffel, spyd eller lign., for så kommer glasuren ned i kagen og flyder ikke så let ud. Kagen bliver også meget mere svampet af at glasuren kommer ned i kagen. Rigtig god fornøjelse!

Kanelkage med kærnemælk

Opskrift til 6-8 personer
Forberedelse 15 min.
Tilberedning 30 min.
I alt 45 min.

Ingredienser

Kanelkage med kærnemælk
Glasur

Fremgangsmåde

Kanelkage med kærnemælk

Tænd ovnen på 180 C varmluft

Pisk smør og sukker lyst og luftigt. Tilsæt en æggeblomme adgangen og pisk. Rør natron ud i kærnemælken. Sigt mel og kanel i dejen skiftevis med kærnemælken med natron. Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen.

Beklæd en bageform (min er 25 x 30 cm) med bagepair og bag kagen i ovnen i ca. 30-35 minutter. Lad kagen køle af.

Glasur

Kom alle ingredienserne op i en gryde og smelt det sammen under omrøring ved svag varme. Når glasuren er glat og ensartet tages den af varmen.

Prik huller i den afkølede kage med en gaffel og fordel glasuren på kagen. Stil kagen på køl til glasuren har sat sig. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

6 kommentarer
    1. Jeg har faktisk kun prøvet med kærnemælk, men kunne forestille mig, at yoghurt naturel godt kunne bruges 🙂

  1. Der mangler ikke bagepulver? Synes min kage bliver lidt flad? Og 35 gr instant kaffe til glasur er det ren pulver?

    1. Der er både æg og natron i, som får kagen til at hæve. Jeg oplever ikke, at den bliver flad. Måske har der ikke været pisket nok luft i dine æggehvider? Det er stærk kaffe, så ikke pulver 🙂

Skriv en kommentar