Julekrydret kaffedrik med brunkagesmag - Opskrift på jule kaffedrik
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Julekrydret kaffedrik med brunkagesmag

Indlægget er lavet i samarbejde med Nespresso.

Julekrydret kaffedrik med brunkagesmag – Opskrift på den lækreste krydrede jule-kaffedrik med brunkagesmag. Denne kaffedrik er en anderledes og virkelig lækker måde at nyde en kop kaffe på og et godt alternativ til en dessert. Begrebet “at få lidt sødt til kaffen” er fuldt dækket ind her, da kaffen brygges over en chokoladebombe fyldt med varme krydderier, og toppes med flødeskum og pyntes med skønne brunkager.

I denne opskrift har jeg brugt en af de helt nye Festive Limited Edition kaffekapsler fra Nespresso. Der er 3 nye spændende varianter: Ill caffe, Italia Pecan Biscotti og Italia Amaretti. Det er Italia Amaretti, jeg har brugt til denne kaffedrik, og den passer rigtigt godt med sin sødmefyldte smag med noter af mandler og vanilje. De nye kaffekapsler kapsler findes både til Original og Vertuo kaffemaskinerne.

Jeg bruger her en Vertuo Next kaffemaskine, som kan brygge i mange størrelser – lige fra en lille stæk espresso op til et ordentligt krus, og som noget nyt også en hel kande kaffe. Det er altså smart at kunne lave en hel kande kaffe, som man kan tage med hen til bordet og hælde kaffe op i kopperne og nyde en god kop kaffe, sammen med dem man holder af. Måske denne kaffedrik skal serveres til julehyggen? Det gør lykke, når kaffen hældes over chokoladebomben som åbner sig og smelter langsomt i kaffen, sådan at krydderierne blandes med kaffen.

Jeg har lavet chokoladebomberne af mørk chokolade på 70 %, men de kan laves med alle slags chokolader. Vær dog opmærksom på, at hvis du bruger en meget lys og sød chokolade, så kan det være, at der ikke skal tilsættes ekstra sukker inde i bomberne.

 

Julekrydret kaffedrik med brunkagesmag

Opskrift til 4 personer
Forberedelse 30 min.
Tilberedning 15 min.
I alt 45 min.

Ingredienser

Opskrift til 4 kopper Chokoladebomber (4 stk.)
Brunkagekrydderi
Derudover

Fremgangsmåde

Chokoladebomber

Hak chokoladen i små stykker, medmindre din chokolade er i drops. Kom halvdelen af chokoladen i en skål over vandbad og lad det smelte til det når 50 C. Den anden halvdel af chokoladen kommes i en skål og stilles klar. Hæld den smeltede chokolade over i den hakkede chokolade lidt ad gangen og rør rundt undervejs. Chokoladen skal have en temperatur imellem 31-33 C. Fordel chokoladen i nogle  halvkugleformede silikoneforme (*reklamelink) eller nogle plastic halvkugler. Du skal have 8 halvkugler i alt. Smør chokoladen godt opad siderne og vend formen på hovedet, så det overskydende chokolade kan dryppe af. Stil dem på køl indtil chokoladen har sat sig. Befri halvkuglerne forsigtigt fra formen.

Brunkagekrydderi

Bland krydderier og sukker sammen.

Sådan samler du chokoladekuglerne

Fyld brunkagekrydderi 4 af halvkuglerne. Tag de andre halvkugler og placer den på bunden af en varm gryde, så siderne smelter lidt, og placer den ovenpå halvkuglerne med fyld i. Stil chokoladebomberne på køl indtil servering.

Server chokoladebomberne i en kop og hæld varm kaffe udover. Rør godt rundt og pynt med flødeskum, brunkage og evt. et drys brunkagekrydderi. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

3 kommentarer
  1. Jeg skrev for noget tid siden (kommentar på en af dine cheesecake opskrifter), men jeg tror ikke du har set det, så jeg prøver her 🙂 Har du et tip til at skære cheesecake ud ? Bunden er så hård, at jeg ofte overvejer helt at droppe cheesecakes fordi de nærmest er umulige at skære ud – og jeg elsker cheesecake 🙂
    Jeg har begge dine bøger og er superglad for dem 🙂

    1. Åh, beklager du ikke har fået svar! Jeg plejer at lade kagen stå lidt ved stuetemperatur inden den skæres. Ellers er det altid et godt trick at varme kniven op, inden den skærer i kagen 🙂 Jeg håber, at det kan hjælpe. Mange hilsner Frederikke

  2. Det ser simpelthen så lækkert ud! – Det er fedt, når man rent faktisk kan bruge sine Nespresso kapsler, til mere end bare en kop kaffe. Og her får man da virkelig julen med ind i stuen. Jeg er sikker på, det dufter himmelsk, i hele huset, når først man begynder at brygge.

Skriv en kommentar