Islagkage med browniebund og vaniljeparfait med marcipan og mørk chokolade
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Islagkage med browniebund og vaniljeparfait med marcipan og mørk chokolade

Denne islagkage med browniebund og vaniljeparfait med marcipan og mørk chokolade er helt igennem genial! Browniebunden er konfektagtig og glutenfri, vaniljeparfaiten er let og blød, og pynten er dejlig, syrlig og frisk. Islagkagen kan med fordel laves et par dage før den skal serveres og er perfekt at servere til dessert til påskefrokosten. Opskriften på vaniljeparfaiten er min mors og den er så nem at lave. En parfait er en ismasse der hverken skal koges op eller køres på en ismaskine. Rigtig god fornøjelse!

 

Islagkage med browniebund og vaniljeparfait med marcipan og mørk chokolade

Ingredienser

Islagkage med browniebund og vaniljeparfait med marcipan og mørk chokolade (til ca. 10-12 stykker): Browniebund:
Vaniljeparfait med marcipan og mørk chokolade:
Derudover:

Fremgangsmåde

Browniebund:

Smelt smør og chokolade i en skål over vandbad. Tag skålen af varmen og pisk sukkeret i.  Pisk æggene sammen i en skål og pisk dem herefter i dejen. Hæld dejen i en springform på 23 cm med bagepapir. Bag kagen i ovnen ved 185 C i ca. 25 minutter. Kagen skal være klæg i midten, men den sætter sig når den står på køl. Husk at ovne er forskellige, så måske skal kagen have mere eller mindre. Lad kagen køle helt af.

Vaniljeparfait med marcipan og mørk chokolade:

Pisk æggeblommer, flormelis og vanilje sammen til en tyk æggesnaps. Det tager ca. 5-6 minutter. Pisk fløden til en let skum i en anden skål. Vend flødeskummet i æggesnapsen forsigtigt, så du ikke slår luften ud. Vend til sidst marcipan og chokolade i. Beklæd indersiden af springformen med kageplast og hæld parfaiten udover den afkølede browniebund. Stil kagen i fryseren i 4-6 timer til parfaiten er helt frossen.

Fjern springform, kageplast og bagepair og placer kagen på et fad. Pynt kagen med friske hindbær og dryp lidt smeltet mørk chokolade udover. Stil kagen tilbage i fryseren indtil den skal serveres. Tag kagen op af fryseren 15 minutter før den skal serveres. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

14 kommentarer
  1. Kan man bruge cremefine af en fedtprocent på 19%. Jeg tåler ikke en så høj fedtprocent nemlig, så det var mere om kagen ville blive den samme med den isedet for fløde?

      1. Hej Frederikke
        Glæder mig til at prøve denne lækre opskrift 🙂
        Kan man bruge bagepapir i stedet for kageplast (eller helt undlade at bruge noget)? Ved godt udtrykket nok ikke bliver lige så skarpt.

        Vh. Katia

        1. Du kan sagtens bruge bagepapir, som sættes rundt i kanten ligesom kageplast 🙂 Rigtig god fornøjelse og godt nytår! Kh Frederikke

  2. Hvis man først skal bruge kagen om et par dage hvordan vil du så anbefale at man gør ift processen. Ville du lave hele kagen færdig med pynt osv og stille på et fad i fryseren og tage den færdig ud på dagen eller ville du vente med at tage den ud af formen og pynte den på selve dagen?

    1. Jeg ville lave og pynte kagen helt færdig og stille i fryseren på et fad:-) Hvis du pynter den, som jeg har gjort, med bær, så får de et rigtig pænt “frosty” look, når de har været i fryseren. Du kan også vente med at pynte kagen til lige inden den skal serveres. Rigtig god fornøjelse! Kh Frederikke

  3. Hej. Jeg er i gang med denne kage. Ind til nu har den været i ovnen i 20 min mere ind der står i opskriften. Hvad her jag gjort forkert? Jeg vil gætte på at den nok skal være i oven i 1 time for at være helt nok. Jeg syntes også bunden er for stor til at lave is desert af. den fylder min springform helt ud. Så jeg tror jeg kommer til og skære den i gennem så der ikke bliver for meget bund. Har jeg måske misforstået noget der også?

    1. Alle ovne er forskellige, men kagen skal være klæg i midten 🙂 Bunden falder sammen når den køler af, men du kan sagtens skære den i to 🙂 Rigtig god fornøjelse!

  4. Hej Frederikke
    Tror du det vil være godt at lave browniebunden og så lave din daimis med kondenseret mælk og fløde, eller vil det blive for sødt?

Skriv en kommentar