Hyldeblomstdrik med rabarber og appelsin - Opskrift på hjemmelavet hyldeblomstsaft med rabarber og appelsin
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Hyldeblomstdrik med rabarber og appelsin

Hyldeblomstdrik med rabarber og appelsin – opskrift på en lækker og anderledes hyldeblomstsaft. Denne version med rabarber og appelsin smager fantastisk frisk og lækker. Jeg har brugt helt røde og fine jordbær og vinrabarber, hvilket giver den færdige saft en smuk lyserød farve. Jeg elsker hyldeblomstdrik eller hyldeblomstsaft, og her på bloggen har jeg også en opskrift på den helt klassiske saft med hyldeblomst, citron og brun farin, som vi laver den i min familie. Saften skal laves lige nu, hvis du skal nå det i år.  Bland det op med danskvand eller vand eller lav en sommerdrink med mousserende hvidvin. Den ufortyndede hyldeblomstdrik kan holde sig på flaske helt til næste sommer, men det behøver du ikke at tænke over, da den helt sikkert er drukket længe inden da. Rigtig god fornøjelse!

Hvad kan jeg bruge hyldeblomstdrik til?

Hyldeblomstdrik kan bruges til mange ting, den vigtigste er selvfølgelig at blande det op med vand, isterninger og citron, men ellers kan den bruges til andre ting:

– Bland drikken op med danskvand og champagne og du har den bedste cocktail. Denne cocktail er perfekt at servere til sommerens fester og især studentergilder. Vi fik faktisk denne til mit eget studentergilde, og alle gæsterne var vilde med den.

– Når saften er blevet siet fra, så kan hyldeblomstskærmene lægges i et glas med vodka i ca. 2 uger, og blive det til den skønneste hyldeblomstvodka.

– Jeg bruger tit hyldeblomstdrik som smagsgiver i f.eks. glasur. Prøv mine hindbærsnitter med hyldeblomsglasur lige her.

– Koldskål hører sommeren til og her på bloggen har jeg en version med hyldeblomst, og den smager så vidunderligt. Prøv opskriften lige her.

Hyldeblomstdrik med rabarber og appelsin

Ingredienser

Hyldeblomstdrik med rabarber og appelsin

Fremgangsmåde

Hyldeblomstdrik med rabarber og appelsin

Kom vand, sukker og rabarber op i en stor gryde. Lad det koge i 20 minutter til rabarberne er kogt ud. Hæld det hele op i en stor skål og  tilsæt citronsyre, Atamon, hyldeblomstskærme, appelsiner (skal og saft) og citroner (skal og saft). Dæk skålen godt til med husholdningsfilm og sæt det på køl i 4-5 dage.

Når lagen har trukket i de 4-5 dage, skal du si saften fra. Det gør man nemmest med et saft-stativ med en tøjpose, men det kan også sagtens lade sig gøre at bruge et helt rent viskestykke/klæde (kog det i rent vand i en gryde inden brug). Det vigtigste er, at du får siet alle de små urenheder væk, sådan at saften bliver klar. Hæld herefter saften på helt rene og skoldede flasker. Opbevar hyldeblomstdrikken køligt, den kan holde sig helt til næste sommer, men det behøver du ikke at tænke over, da den helt sikkert er drukket længe inden da. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar