Hjemmelavet knækbrød med kerner og havregryn - Den bedste opskrift på knækbrød
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Hjemmelavet knækbrød med kerner og havregryn

Hjemmelavet knækbrød med kerner er altid et stort hit. Jeg har brugt en blanding af solsikkekerner, hørfrø, sesamfrø og græskarkerner. Hvis jeg ikke lige har de forskellige frø og kerner derhjemme, så køber jeg nogle gange en pose med blandede frø og kerner, da det er meget billigere end at købe kernerne hver for sig. Urtekram har nogle gode blandinger, som kan bruges til både stenalderbrød, men også til knækbrød. Knækbrødet kan nydes med smør, pålæg, til et ostebord, til tapas eller smuldres udover en salat. Det er også et godt mellemmåltid at have med på madpakken, på farten eller inden og efter træning. Knækbrødet kan smages til med f.eks. hvidløgspulver, chilipulver, oregano, timian eller basilikum. Rigtig god fornøjelse!

Hjemmelavet knækbrød med kerner og havregryn

Opskrift til 4-6 personer
Forberedelse 10 min.
Tilberedning 20 min.
I alt 30 min.

Ingredienser

Hjemmelavet knækbrød med kerner og havregryn (ca. 30 stk.):

Fremgangsmåde

Hjemmelavet knækbrød med kerner og havregryn:

Tænd ovnen på 200 C varmluft.

Bland kerner og frø sammen i en skål med havregryn, hvedemel, salt og bagepulver. Tilsæt vand og olie og rør dejen godt sammen til den er sammenhængende og lidt klistret. Tilsæt evt. mere mel eller mere vand, hvis der er behov for det.

Del dejen i to dele. Rul hver del ud imellem 2 stykker bagepapir til dejen er ca. 2-3 mm. (Hvis du vil være sikker på, at knækbrødsstykkerne bliver lige store, så kan du skære eller ridse stykkerne ud med en skarp kniv eller en pizzaskærer inden de bliver bagt. Du kan også bare brække stykkerne ud, når de er bagt.) Bag knækbrødet i ca. 18-20 minutter. Lad knækbrødet køle af på en rist og nyd det. Opbevar knækbrødet i en tætsluttende beholder ved stuetemperatur. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

2 kommentarer

Skriv en kommentar