Hjemmelavet hvidløgsolie - Hvidløgsolie med langtidsbagte hvidløg
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Hjemmelavet hvidløgsolie

Hjemmelavet hvidløgsolie – Opskrift på hjemmelavet hvidløgsolie med langtidsbagte hvidløg. Denne hvidløgsolie er så nem at lave, og den består kun af 2 ingredienser: olivenolie og hvidløg. Hvidløg kommes i et ildfast fad og der hældes olivenolie udover. Herefter bages hvidløgene i olien, til de bliver gyldne, bløde og helt karamelliseret. Hvidløgene smager helt fantastisk og selve olivenolien får en vidunderlig smag af hvidløg.

Hvad kan jeg bruge hvidløgsolien til?

Selve olien, som smager dejligt af hvidløg, kan bruges som almindelig olie. Det kan bruges til at stege kød i, i salater, som dressing og mange andre lækre ting. Hvidløgene kan bruges til at smøre på ristet brød, drysset med salt og hakket tomat. De kan også bruges på et tapasbord, til pesto, i dressinger og i sammenkogte retter. Hvidløgene kan holde sig i op til 1-2 måneder opbevaret et tørt sted i en luftæt beholder.

Prøv at komme frisk timian eller rosmarin ved hvidløgene, det giver en skønt smag. Der kan også tilsættes friskhakket chili.

Det tager lidt tid at pille så mange hvidløg, men man kan sagtens købe dem, hvor de er pillede, så sparer man lige lidt tid. Rigtig god fornøjelse!

Hjemmelavet hvidløgsolie

Opskrift til 4 personer
Forberedelse 15 min.
Tilberedning 1 t.
I alt 1 t. 15 min.

Ingredienser

Fremgangsmåde

Hjemmelavet hvidløgsolie

Tænd ovnen på 150 C varmluft.

Pil hvidløgene og kom dem i et ildfast fad. Hæld olien på, så den dækker hvidløgene. Dæk med stanniol og bag i ovnen i ca. 1 time. eller indtil hvidløgene er gyldne og helt bløde.

Hæld hvidløgsolien på glas med tætsluttende låg og opbevar dem et tørt sted i op til 2-3 måneder. Velbekomme!

 

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

5 kommentarer

Skriv en kommentar