Hjemmelavede burgerboller - de bedste hjemmelavede burgerboller
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Hjemmelavede burgerboller

Hjemmelavede burgerboller er altid et hit! Sådan nogle helt smørbløde og luftige hjemmelavede burgerboller er noget af det bedste og disse boller blev simpelthen så gode! En perfekt måde at starte sommerferien/weekenden på med burgere, måske lavet på grillen. Bollerne er bagt med sesamfrø ovenpå, men brug gerne lige det du har, f.eks. birkes eller sorte sesamfrø. Opskriften giver 8 store burgerboller, men man kan også lave bollerne mindre, så det bliver små sliders i stedet for. Rigtig god fornøjelse!

Hjemmelavede burgerboller

Opskrift til 4-6 personer
Forberedelse 1 t. 10 min.
Tilberedning 40 min.
I alt 1 t. 50 min.

Ingredienser

Hjemmelavede burgerboller (8 stk.):

Fremgangsmåde

Hjemmelavede burgerboller:

Bland kernemælk og lunkent vand sammen og hæld det i en røreskål. Opløs gæren heri. Tilsæt æg, sukker og 30 g af melet og rør rundt. Tilsæt herefter melet lidt adgangen, imens der æltes. Mos smøren med en gaffel og bland det med salt. Imens dejen æltes tilsættes det bløde smør og æltes godt ind i dejen. Ælt til dejen slipper skålen. Dejen skal være lidt blød. Smør en ny skål med olivenolie og kom dejen op i skålen. Lad dejen hæve i 1 time med husholdningsfilm og et viskestykke over. Del herefter dejen i 8 lige store stykker (mine vejede ca. 97 g hver) og form dem til boller. Placer bollerne på en bageplade med bagepapir og lad bollerne efterhæve med et viskestykke over i ca. 30 minutter. Imens tændes ovnen på 200 C varmluft. Pensl bollerne med et sammenpisket æg og drys sesamfrø over. Bag burgerbollerne i ca. 16 minutter indtil de er gyldne. Lad dem køle af på en rist og nyd dem. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

9 kommentarer
  1. hi.! they looks perfect, i wanna know what type of yeast do you use?? i have instant yeast, how many i have to use??

Skriv en kommentar