Græskarkage med frosting - Opskrift på den bedste kage med græskar
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Græskarkage med frosting

Græskarkage med frosting – opskrift på den bedste og mest svampede kage med græskar og cream cheese frosting. Denne kage er simpelthen så skøn med varmende krydderier, græskar og cream cheese frosting. Kagen er perfekt at bage i græskarsæsonen og er en dejlig efterårskage. Jeg bruger hokkaido græskar, som jeg koger og blender og vender i dejen. Græskarmosen gør kagen utrolig svampet og saftig, og det smager altså ikke af græskar, fordi kagen er fyldt med dejlige krydderier. Kagen kan sagtens spises som den er, men den smager virkelig godt med cream cheese frosting, med appelsin, ovenpå. Kagen kan bages dagen før servering og holder sig fint svampet et par dage på køl. Prøv også min svampede rabarberkage, blåbærkage eller citronkage. Rigtig god fornøjelse!

Der kan være lidt problemer med at se ingredienslisten til frostingen, så hvis du ikke kan se den nede ved opskriften, så kommer den lige her:

Cream cheese frosting

200 g smør, blødt

200 g flormelis

1 tsk. vaniljepasta

1 spsk. appelsinskal + lidt ekstra til pynt

400 g flødeost, køleskabskoldt

1,5 dl piskefløde

Husk at følg mig på Instagram frederikkewaerens og Facebook frederikkewaerens for meget mere kage- og madinspiration.

Græskarkage med frosting

Opskrift til 10-12 personer
Forberedelse 30 min.
Tilberedning 1 t.
I alt 2 t.

Ingredienser

Græskarkage
Cream cheese frosting

Fremgangsmåde

Græskarkage

Skyld græskar, skær det over, fjern kernerne og skær græskaret i store tern. Kom græskartern i en gryde og dæk med vand. Kog græskar i 20 minutter. Hæld vandet fra og lad det dryppe af i en si. Blend græskar til mos og rør kartoffelmel i. Lad det afkøle og lav herefter dejen.

Tænd ovnen på 185 C varmluft.

Kom alle ingredienserne i en røreskål og pisk dejen til en ensartet glat dej i ca. 2 minutter. Hvis du oplever, at dejen skiller, så gør det ingen ting, den skal nok blive god alligevel. Vend græskarmosen i dejen og pisk igen. Beklæd en rund springform på 23 cm i diameter med bagepapir i bunden og smurt med smør rundt i kanten. Hæld dejen i formen og bag kagen i ca. 1 time. Stik i kagen med en kødnål for at se om kagen er bagt. Lad kagen afkøle.

Cream cheese frosting

Pisk smør lyst og luftigt og tilsæt vanilje og appelsinskal. Tilsæt flormelis lidt adgangen imens der fortsat piskes. Pisk flødeosten i lidt ad gangen og pisk godt til der ikke er flere klumper og frostingen er luftig og ensartet. Pisk fløden til en let skum og vend den forsigtigt i frostingen. Stil den på køl indtil den skal bruges.

Smør cream cheese frosting ud på den afkølede kage og drys lidt ekstra appelsinskal udover. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

8 kommentarer
    1. På en eller anden mærkelig måde er ingredienslisten kun, når man besøger bloggen via computer og ikke på mobilversion 🙂

Skriv en kommentar