Fredagshygge: Snickerskage - Opskrift på den lækreste Snickerskage
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Fredagshygge: Snickerskage

Jeg har sådan lyst til at starte en lille føljeton eller koncept op her på bloggen. I er efterhånden så mange der dagligt læser med her og det varmer mit hjerte, at så mange af jer bliver inspireret til at gå i køkkenet, og enten hygge jer med at bage eller at lave mad. Så lad mig præsentere jer for mit nye koncept “Fredagshygge”, som i alt sin enkelthed går ud på at jeg, ikke hver fredag, men næsten hver fredag deler en opskrift på en kage, noget slik, snacks eller sundere snacks, der er perfekt til fredagshygge.

Det første jeg vil dele med jer i min fredagshygge-føljeton er en opskrift på en snasket Snickerskage. Kagen består af en svampet og lækker lys kagebund med karamel, saltede peanuts og til sidst et lag mørk chokolade. Kagen kan med fordel laves en dag i forvejen. Jeg har bagt kagen i en rund springform, men den kan også bages i et tærtefad, vær blot opmærksom på, at den skal bage lidt kortere tid. Rigtig god fornøjelse og god fredag!

Fredagshygge: Snickerskage

Opskrift til 8-10 personer
Forberedelse 30 min.
Tilberedning 40 min.
I alt + 1 t.

Ingredienser

Kagebund:
Karamel:
Derudover:

Fremgangsmåde

Kagebund:

Tænd ovnen på 175 C varmluft.

Pisk smør og sukker lyst og luftigt. Tilsæt et æg ad gangen. Bland hvedemel, bagepulver og vaniljesukker sammen og pisk det i dejen. Hæld dejen i en springform på 23 cm beklædt med bagepapir og smurt med smør rundt i kanten. Bag kagen i ca. 35-40 minutter. Køl kagen af.

Karamel:

Smelt karamellerne i en gryde ved svag varme og tilsæt fløden. Rør godt i gryden så massen samler sig og bliver til en ensartet karamel.

Hæld karamellen på den afkølede kage og drys peanuts på (gem lidt til at drysse på den færdige kage). Stil den på køl. Smelt imens chokoladen i en skål over vandbad og smør chokoladen på kagen. Pynt med peanuts på chokoladen. Stil kagen på køl indtil den skal spises. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

12 kommentarer
  1. Mums! Den vil jeg bage til mine kollegaer på et tidspunkt 🙂 Hvis den bages dagen før, skal den så i køleskabet? I tilfælde af at den skal i køleskab, hvor længe før servering, skal den så tages ud?

    1. Hvor lyder det skønt! Den skal stå på køl:-) Tag den ud ca. 10 minutter før servering ellers er chokoladen meget hård at skære i. Rigtig god fornøjelse! Kh Frederikke

  2. Kan man eventuelt erstatte flødekaramellerne med kondenseretmælk? Synes ikke rigtig jeg kan finde nogle karameller at købe, men vil meget gerne lave kagen.

    1. Guldkarameller kan også bruges eller Riesen 🙂 Dulce de leche bliver ikke til en fast karamel, så tror ikke man kan bruge det, men du kan give det et forsøg 🙂

Skriv en kommentar