Fredagshygge: Kanelstang med remonce og creme - Opskrift på kanelstang
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Fredagshygge: Kanelstang med remonce og creme

Fredagshygge: Kanelstang med remonce og creme. Ugens fredagshygge er en rigtig bager-klassiker, som består af en blød gærdej, som er flettet med remonce og kagecreme indeni. Nede i opskriften har jeg prøvet at beskrive nøje, hvordan man fletter dejen, og jeg håber, at billederne ovenover også kan hjælpe med det. Jeg har lavet en stor kanelstang, men det mest optimale er at dele dejen i to og lave to kanelstænger. Jeg har bagt kanelstangen med perlesukker og mandelflager ovenpå, men prøv også med hasselnødder ovenpå. En kanelstang smager allerbedst når den stadig er lidt lun, men hvis ikke hele kanelstangen når at blive spist, så kan den sagtens fryses ned. Server evt. kanelstangen med glasur ovenpå. Rigtig god fornøjelse!

Fredagshygge: Kanelstang med remonce og creme

Opskrift til 12-14 personer
Forberedelse 1 t.
Tilberedning 1 t.
I alt 2 t.

Ingredienser

Kagecreme
Derudover

Fremgangsmåde

Kagecreme

Lav evt. kagecremen en dag i forvejen. Pisk æg og sukker helt gult og skummende. Tilsæt melet og pisk igen. Kog mælken op med vaniljestangen; rør i mælken hele tiden, så den ikke brænder på. Tilsæt mælken til æggeblandingen, imens du pisker, og hæld æggeblandingen tilbage i gryden. Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud og kom dem i cremen. Varm cremen op under piskning, til den netop koger. Hæld den op i en skål og lad den afkøle.

Dej

Opløs gæren i halvdelen af den lunkne mælk i en røremaskine. Når det er opløst hældes resten af mælken i. Tilsæt salt, sukker, æg, smør og kardemomme og rør godt. Tilsæt nu ca. halvdelen af melet og ælt dejen på maskinen. Tilsæt derefter resten af melet indtil dejen ikke er klistret og slipper skålen, når den rører rundt. Lad dejen hæve i skålen i 1 time under et viskestykke.

Remonce

Bland alle ingredienserne godt sammen med en gaffel og stil til side, til det skal bruges.

Sådan laver du kanelstangen

Rul dejen ud i en pølse på ca. 50-60 cm. Rul pølsen flad med en kagerulle til ca. 25-30 cm i bredden. Smør remoncen ud på hele dejen. Fordel kagecremen på midten af dejen (på den lange led).  Hvis du vil “flette” kanelstangen, gør du sådan: Skær skrå snit i dejen på hver side af kagecremen, ca. 1/3 del ind, så det kommer til at ligne et fiskebensmønster (se foto). Fold nu skiftevis en dejstrimmel fra hver side ind over cremen, så du “fletter” hele kanelstangen. Saml dejen i kanelstangens ender og fold dem ind under. Fold evt også de små dejstrimler ind under kanelstangen langs siderne. Hvis du ikke vil flette kanelstanden, folder du blot først den ene dejside ind over midten og derefter den anden dejside indover. Tryk dejen let sammen og skær et langt snit med en skarp kniv ned igennem midten

Flyt kanelstangen forsigtigt over på en bageplade med bagepapir og lad den hæve ca. 30 min. Pensl kanelstangen med sammenpisket æg og drys perlesukker og mandelflager over. Bag den i ca. 25 min ved 200 C til den er gennembagt og lysebrun. Servér kanelstangen, mens den stadig er lun. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar