Fredagshygge: Hjemmelavet fudge - Opskrift på nem hjemmelavet fudge
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Fredagshygge: Hjemmelavet fudge

Fredagshygge tyvstarter i dag på juleopskrifter og hjemmelavet fudge må da siges at være en vaskeægte juleopskrift. Det er virkelig nemt at lave fudge selv og det kræver kun ganske få ingredienser. I selve fudgemassen kan der tilsættes forskellige smage f.eks. vanilje, lakrids, bærpulver, tørrede tranebær eller hakkede nødder. Denne fudge er bare helt almindelig og lavet med hvid chokolade. Chokoladen kan erstattes af mørk chokolade eller mælkechokolade. Server fudgen sammen med andre julegodter til julehyggen eller pak fudgen fint ind og giv den i værtindegave. Rigtig god Fornøjelse!

 

Fredagshygge: Hjemmelavet fudge

Opskrift til 10-12 personer
Forberedelse 10 min.
Tilberedning 2 t.
I alt 2 t 10 min.

Ingredienser

Fudge (ca. 40 stk.)

Fremgangsmåde

Fudge

Kom piskefløde, sukker, sirup og salt i en tykbundet gryde og kog det op, imens du rører i gryden undervejs. Kog massen til den når 124 C. Det tager ca. 25-30 minutter. Tag herefter gryden af varmen og tilsæt smør og hvid chokolade og rør det godt rundt til det hele er smeltet.

Beklæd en form på  21 x 21 cm med bagepapir og hæld fudgen i formen. Stil formen på køl indtil fudgen har sat sig (tager ca. 1-2 timer) og skær den ud i lige store stykker og server. Opbevar fudgen på køl i en lufttæt beholder (den kan holde sig i et par uger på køl). Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

7 kommentarer
  1. Kan man smage den hvide chokolade? Er nemlig ikke så vild med hvid chokolade..
    Men de lyder virkelig som nogle karameller for mig;)

    1. Jeg synes ikke rigtig man kan smage chokoladen, de smager bare som almindelig fudge 🙂 Du kan prøve at lave dem med mælkechokolade eller mørk chokolade i stedet for 🙂

  2. Har du prøvet at lave den med lakrids? I så fald hvor meget lakrids kom du i og brugte du stadigvæk hvid chokolade?

    1. Jeg har ikke lavet den med lakrids, men ville stadig bruge hvid chokolade og ville måske tilsætte 2-3 tsk lakridspulver 🙂

  3. Jeg lavede forleden helt alm flødekarameller som desværre blev stenhårde selvom der i opskriften stod “bløde” og de blev varmet op til 123-125 grader som der stod. Men er det mon så fordi man efter har varmet denne opskrift op til 124 grader kommer den kolde smør og chokolade i at det bliver blødt? ☺️

  4. Kære Frederikke – helt fantastiske opskrifter du har! Det er ikke en overdrivelse, når jeg skriver, at jeg enten har spist eller lavet nogle af dine opskrifter hver dag i denne coronatid ?
    Jeg har forsøgt med denne opskrift, men det blev aldrig nogensinde fast! Jeg havde det på køl i tre dage, men var forsat “flydende”. Kan det have noget at gøre med, at jeg brugte smørbar smør og ikke rigtig smør??

Skriv en kommentar