Fredagshygge: Chocolate chunk cookies med nødder og karamel - opskrift på cookies
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Fredagshygge: Chocolate chunk cookies med nødder og karamel

Mit fredagshygge koncept er endelig tilbage efter en lille pause, og i dag står den på cookies. Mine meget populære chocolate chunk cookies har nu fået en opgradering i form af nødder og karamel. Dejen er nem at lave, da den blot skal røres rundt med en ske og ikke piskes. Dejen kan laves et par dage i forvejen, den skal bare opbevares på køl. Jeg har brugt en 70 % mørk chokolade, men du kan bruge lige den chokolade du bedst kan lide. Hasselnødderne kan også skiftes ud med mandler eller blot helt undlades. Rigtig god fornøjelse!

Chocolate chunk cookies

 

Fredagshygge- Chocolate chunk cookies med nødder og karamel

Opskrift til 10-12 personer
Forberedelse 1 t.
Tilberedning 15 min.
I alt 1 t. 15 min.

Ingredienser

Fremgangsmåde

Cookies

Bland sukker, brun farin, salt og vaniljesukker sammen i en skål. Tilsæt det smeltede smør og rør det sammen med. Rør et æg i ad gangen. Bland mel og bagepulver sammen og sigt det i skålen. Rør det hele sammen til en ensartet og blød dej. Tilsidst tilsættes hakket chokolade, karamel og nødder. Stil dejen på køl i 1 time.

Tænd ovnen på 180 C varmluft.

Form 25 lige store kugler med f.eks. en isske. Placer kuglerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Sørg for at der er godt med mellemrum imellem hver kugle, da de flyder ud når de bliver bagt. Bag kuglerne i ca. 15 minutter til de er gyldne og sprøde rundt i kanten men stadig bløde i midten.

Lad cookiesne køle af på en rist og server dem helt lige med det samme. Du kan evt. drysse en lille smule havsalt på hver cookie. Rigtig god fornøjelse.

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

9 kommentarer
  1. Mon det er muligt at bruge noget kondenseret mælk, som laves til karamel? Ps. jeg er ikke til at lave kondenseret mælk om til karamel ved kogning, pga kemikalierne i dåsen. Faktisk plejer jeg at undgå dåser så meget som muligt.

Skriv en kommentar