Focaccia med surdej - Opskrift på surdejsfocaccia brød med store lufthuller
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Focaccia med surdej

Focaccia med surdej – Opskrift på lækkert focaccia brød med store lufthuller. Dette focaccia brød med surdej er det bedste og flotteste brød, jeg har bagt. Brødet er lavet med surdej og får derfor flotte store lufthuller. Jeg har pyntet brødet med olivenolie, sorte oliven, parmesan ost i skiver, friske tomater skåret i halve, frisk timian og salt. Det smager helt vidunderligt.

Jeg har lavet en how-to video på og lagt på YouTube, så du kan se, hvordan jeg folder dejen, og hvordan jeg laver fordybninger i dejen. Se videoen lige her.

Test om din surdej er klar til at bage med

Hvis du er i tvivl om din surdej er aktiv nok, og om den er klar til at bage med, så kan du fylde koldt vand i et glas. Kom en skefuld surdej i glasset, og hvis din surdej flyder, så er den aktiv og helt perfekt til at bage med.

Autolyse er det der sker, når man blander mel og vand sammen og lader det stå tildækket i ca. 45 minutter til 1 time, uden at ælte det. Her suger melet alt vandet til sig, og der begynder at dannes et godt glutennetværk, det gør dejen mere glat og elastisk og nemmere at arbejde med.

Forslag til toppings

Man kan pynte et focacciabrød med mange forskellige lækre ingredienser. Jeg har toppet dette brød med olivenolie, sorte oliven, parmesan ost i skiver, friske tomater skåret i halve, frisk timian og salt, men prøv også med løg i skiver, frisk rosmarin, kartoffelskiver, artiskokhjerter, hvidløg, soltørrede tomater, pinjekerner eller mozzarella ost. Mulighederne er mange!

Prøv også mine andre opskrifter på focaccia brød, se opskrifter her. Rigtig god fornøjelse!

Focaccia med surdej

Opskrift til 10-12 personer

Ingredienser

Focaccia med surdej
Derudover

Fremgangsmåde

Focaccia med surdej

Kom vand og surdej i en bøtte og rør det sammen. Tilsæt mel og rør det sammen til en klistret dej med hænderne. Kom låg på bøtten og lad dejen stå til autolyse i 1 time. Klem herefter saltet ind i dejen og kom dejen over i skålen til røremaskinen. Ælt dejen med dejkrogen i ca. 5-8 minutter eller indtil dejen slipper skålen og er blank og smidig.

Smør bøtten med lidt olivenolie og hæld dejen i bøtten. Fold dejen første gang (se video). Kom låg på og lad dejen stå ved stuetemperatur. Fold dejen anden gang efter 30 minutter. Fold dejen igen efter 1 time. Fold til sidst dejen efter 2 timer. Dejen skulle gerne begynde og udvikle små bobler i overfladen og gerne være hævet lidt. Hvis ikke så kan du folde dejen 1 gang mere efter 1 time. Stil dejen på køl natten over eller 14-16 timer.

Tænd ovnen på 230 C varmluft.

Tag dejen ud fra køl og stil den ved stuetemperatur imens ovnen varmer op. Hæld herefter dejen i en stor firkantet form/bradepande beklædt med bagepapir. Kom olien udover og lav fordybninger i dejen med dine fingre. Pynt med de forskellige toppings. Bag brødet i ovnen i ca. 35-40 minutter. Brødet skal være sprødt og have fået godt med farve. Lad brødet afkøle på en rist og skær det ud i passende stykker. Velbekomme!

 

 

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

1 kommentar

Skriv en kommentar