Verdens bedste flødekartofler med ost og timian. Så cremede og helt uimodståelige. Jeg elsker flødekartofler, og det er så sjældent, at jeg får det efterhånden. Disse flødekartofler er med timian og masser af fløde og ost, så de er helt perfekt cremede og lækre. Server flødekartoflerne sammen med kød, kylling eller som et godt indslag til salater og vegetarretter. Flødekartoflerne kan piftes op med porre, spinat eller grønkål.
Jeg koger kartoffelskiverne i vand inden, de hældes over med flødeblandingen. På den måde bliver kartoflerne dejligt bløde og snaskede. Sådan en omgang flødekartofler passer perfekt til det kolde vejr vi går i møde. Rigtig god fornøjelse!
Flødekartofler med ost og timian
Ingredienser
FlødekartoflerFremgangsmåde
Flødekartofler
Tænd ovnen på 200 C varmluft.
Skyl kartoflerne (jeg har beholdt skrællen på) og skær dem i tynde skiver evt. på mandolinjern.
Kom kartoffelskiverne i en gryde og dæk dem med vand. Tilsæt salt og kog vandet op. Når vandet koger, skal kartoffelskiverne koge i 5-7 min. Hæld vandet fra.
Bland hvidløg, løg, timian, muskatnød, salt og peber sammen i en skål og tilsæt fløden. Lad det stå lidt.
Smør et ildfast fad med smør. Læg kartoflerne i fadet og hæld flødebladningen på. Sørg for at kartoflerne er godt dækket af fløde og at fyldet også ligger imellem kartoflerne. Bag kartoflerne i ovnen i ca. 40 minutter. Tag fadet ud af ovnen og drys med revet ost og bag i ca. 20 min. Stik evt. i kartoflerne med en skarp kniv, for at mærke om kartoflerne er møre. Du kan evt. skrue op på 225 C de sidste 5-10 minutter, for at få overfladen sprød og gylden. Server straks. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar