Flødekarameller med salt - Opskrift på lækre hjemmelavede flødekarameller
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Flødekarameller med salt

Glædelig 10. december. Jeg har endelig fundet frem til en perfekt opskrift på flødekarameller med salt. Jeg synes tit at sådanne hjemmelavede flødekarameller smager alt for meget af smør og fløde. Denne opskrift smager helt tilpas og konsistensen er så lækker og chewy.

Det tager lidt tid at koge massen ind til karamel, men det er alt ventetiden værd. I opskriften har jeg skrevet, at det ca. tager en time for massen at blive til en tyk og gylden karamel, men måske tager det kortere eller længere tid hos dig – det er meget forskelligt. Karamellen skal i hvert fald have en temperatur på 120 C. Jeg har pakket karamellerne ind i mellemlægspapir, bagepapir kan også bruges, så kan de nemlig foræres væk pakket fint ind i cellofan eller i et fint glas. Rigtig god fornøjelse!

Flødekarameller med salt

Opskrift til 10-12 personer
Forberedelse 10 min.
Tilberedning + 12 t.
I alt + 12 t.

Ingredienser

Flødekarameller med salt (ca. 30 stk)

Fremgangsmåde

Flødekarameller med salt

Kom ingredienserne i en stor tykbundet gryde. Skru op på middelvarme og når massen koger skrues der lidt ned. Lad massen stå at koge (rør godt i gryden undervejs og hold godt øje med at massen ikke flyder over) og boble i en times tid indtil den bliver gylden og tyk og slipper bunden, når du rører med en grydeske. Karamellen skal ca. have en temperatur på 120 C. Beklæd en brødform på 10 x 20 cm med bagepapir og hæld karamellen heri. Drys med flage salt og stil karamellen på køl i ca. 3 timer, men gerne til dagen efter. Skær karamellen ud i passende stykker og pak dem evt. ind i fint papir. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

2 kommentarer

Skriv en kommentar