Fastelavnsboller - den lækreste opskrift med video! - Frederikke Wærens
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Fastelavnsboller – den lækreste opskrift med video!

https://youtu.be/5sUqTC1BrOM

”Fastelavn er mit navn, boller vil jeg have…”

I morgen søndag den 26. februar 2017 er det fastelavn, og i den anledning kommer her opskriften på de lækreste fastelavnsboller med en sprød og saftig bolle med remonce i midten, fyldt med lækker kagecreme samt chokoladeglassur på toppen. Det er min mormors gamle opskrift, så I kan roligt regne med, at den er gennemprøvet og altid populær! Der er måske mange trin, men det er ikke svært, og er hele arbejdet værd. Brug et par minutter på at se min YouTube video (under dette indlæg), hvor jeg viser trin for trin, hvordan fastelavnsbollerne skal bages. God fornøjelse og rigtig god fastelavn!

Fastelavnsboller – den lækreste opskrift med video!

Ingredienser

Opskriften er til 18 fastelavnsboller Bolledej:
Kagecreme:
Remonce:
Chokoladeglasur:

Fremgangsmåde

Bolledej:

Smuldre smørret i melet eller hak det sammen på en foodprocessor. Bland sukker, kardemomme og salt i. Lun mælken, og opløs gæren heri, og hæld det op i melblandingen og saml hurtigt blanding. Tilsæt æg og ælt dejen, til den er blank og smidig. Hvis nødvendigt tilsættes lidt mere mel. Lad dejen hæve ved stuetemperatur i ca. 1 time under et viskestykke.

Imens dejen hæver, laver du remoncen klar og koger kagecremen, så den kan køle af.

Kagecreme:

Pisk æg og sukker helt gult og skummende. Tilsæt melet og pisk igen. Kog mælken op med vaniljestangen; rør i mælken hele tiden, så den ikke brænder på. Tilsæt mælken til æggeblandingen, imens du pisker, og hæld æggeblandingen tilbage i gryden. Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud og kom dem i cremen. Varm cremen op under piskning, til den netop koger. Hæld den op i en skål og lad den afkøle. Når den er helt afkølet, og lige inden du skal fylde fastelavnsbollerne, piskes fløden til flødeskum og vendes forsigtig i kagecremen.

Remonce:

Mos marcipan, smør og sukker sammen til remoncen. Det skal bruges til at fylde ind i bollerne.

Bag bollerne:

Når dejen er hævet, vender du den ud på et meldrysset bord og del den i to stykker. Dejen rulles ud til en firkant, som deles i 9 stykker. På hvert dejstykke lægges en teskefuld remonce, og dejen samles godt rundt om remoncen og formes til en bolle. Brug halvdelen af remoncen til det ene stykke dej, og den anden halvdel til det andet dejstykke. Læg bollen med samlingen nedad på bagepladen, og tryk dem lidt flade. Når du har formet alle bollerne, skal de hæve i ca. 30 min. under et viskestykke. Bag bollerne ved 200 °C i ca. 12 min, til de er fine lysebrune. Lad bollerne køle helt af, inden du samler dem med kagecremen.

Chokoladeglasur:

Rør flormelis og vand til glasur. Smelt chokoladen over vandbad, og tilsæt den smeltede chokolade til glasuren, og rør det godt sammen.

Saml fastelavnsbollerne:

Fastelavnsbollerne samles, lige inden de skal spises: Flæk de afkølede boller, og kom kagecreme på den ene halvdel – enten en stor skefuld eller ved at sprøjte kagecremen rundt i kanten med en sprøjtepose. Læg den anden halve bolle ovenpå. Pynt fastelavnsbollerne med chokoladeglasur og drys evt. med lidt ekstra flormelis som pynt. Servér fastelavnsbollerne med det samme og spis dem med det samme. Hvis der ikke er brug for 18 boller, så vent med at samle nogle af bollerne, så de er helt friske, når de bliver serveret.

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar