Easy Peasy No Bake Oreo Tart - Frederikke Wærens
Save for later
Foodplanner Pinboard

Easy Peasy No Bake Oreo Tart

Easy Peasy No Bake Oreo Tart

Ingredients

Oreo pie:
Ganache:

Instructions

Oreo pie:

Chop Oreos in a food processor, so they are perfectly painted. Melt the butter and mix well with Oreos. Pour the Oreo mass in an oblong pie shape with loose bottom, my shape is approx. 8×40 cm. Press well into the bottom and up of the edges, and put the shape in the fridge while making ganache.

Ganache:

Pour cream into a saucepan and warm it up to the boiling point. Chop the chocolate and put it in a bowl. Pour the cream over the chocolate and turn it round until the chocolate is melted and the mass becomes thick. Pour the ganache in addition to the oreo mass. Decorate with approx. 100g chopped oreos. Put the tart in the fridge again for at least 4 hours.

Loosen the tart from the mould and cut it into small pieces and serve. Bon appetite!

Rate

Please write a comment

11 Comments
  1. Lækker opskrift! ?
    Jeg er dog lidt i tvivl om forholdene i chokoladeganachen. I den danske version står der 1,2 dl og hvor der i den engelske står 150 ml (1,5 dl). Hvilket forhold skal man gå efter? Vil ganachen derudover blive meget tyk? – tænker at jeg vil prøve at bruge den som et lag i en cheesecake, og kan ikke finde ud af, om den vil blive for tyk ?

  2. Jeg havde tænkt mig at prøve kræfter med denne kage, men jeg vil høre dig hvor længe kan den holde sig i køleskabet fra produktion til servering?

Write a comment