Brownie cream puff cake! - Frederikke Wærens
Save for later
Foodplanner Pinboard

Brownie cream puff cake!

Brownie cream puff cake

Ingredients

Brownie:
Cream puff foam:
Chocolate cover:

Instructions

Brownie:

Melt the butter and let it cool a little. Whip sugar and eggs light and airy. Mix the dry ingredients and gently stir the dough with the chopped chocolate. Add the melted butter. Pour the dough into a baking sheet (21×21) coated with baking paper and baking the cake in the oven at 170 ° C for approx. 30 minutes. Allow the cake to cool completely.

Cream puff foam:

Boil sugar, water and glucose syrup into a pot until it reaches 117 ° C. Whip egg whites, vanilla and a little sugar together. When the sugar syrup is ready, it is poured into the egg whites in a thin beam while whipping at high speed. Whip the whole bath together for approx. 20 minutes.

Take the cake out of the fridge and pour the cream puff foam onto the cake. Put it back on the fridge while you are making chocolate coatings.

Chocolate cover:

Melt chocolate and butter in a saucepan and add the oil when butter and chocolate are melted and stir well until it becomes smooth and shiny.

Pour the chocolate over the cold cake with creamball foam and put it on the fridge again until the chocolate is solidified. Decorate with, for example. coconut flour or freeze-dried raspberries / strawberries. Cut the cake into mundane pieces and serve!

Bon appetite!

Rate

Please write a comment

65 Comments
  1. Hei:) etter man har kokt opp glukoseblandingen til 117 grader, den skal bare helles oppi varm ikke??

  2. Hej Frederikke!
    Den ser virkelig lækker ud den kage. Mums!
    Men tænkte på om det er okay at bruge bagesukker istedet for alm sukker ?

  3. Hej Frederikke.
    Nu har jeg afprøvet opskriften, og nøj hvor er jeg solgt ? vil faktisk sige at det er min yndlings brownie opskrift!
    Men jeg må lige spørge ind til chokolade overtrækken. For du skriver at den skal på køl igen efter overtrækken er kommet på, og min kage kunne slet ikke skæres ud, uden at chokoladen knækkede på kryds og tværs ?
    Men jeg kan se i videoerne på IG at overtrækken er helt blød, så nu kommer spørgsmålet, lader du kagen få stuetemperatur inden du skærer den over? Eller har jeg måske brugt en for mørk chokolade?(70%)
    Håber du har svaret ?

  4. Hej
    Nu må jeg prøve denne lækre kage.
    Hvor stor en spring form tænker du jeg kan lave kagen i?
    Mvh Lotte

  5. Hej Frederikke.
    Jeg har ikke et bagetermometer – er det muligt at lave glukoseblandingen uden det? Er der et tidspunkt, jeg kan gætte mig til at den ca. er på 117 grader?
    Vh. Sofie

  6. Kære Frederikke,
    1000 tak for dig og alle dine skønne sager..
    Mit spørgsmål er: har du et trick hvis man ikk ejer et termometer?

  7. Hej.
    Hvis man vil bruge æggehvide pulver istedet for, ved du så hvad det svarer til i antal gram?
    Synes ikke jeg kan finde det nogle steder på nettet 🙂

    Vh Annesofie

  8. Hejsa
    Skal igang med den lækre kage? vil lige høre, hvordan hælder du chokoladen over, render det ikke ned mellem skummet?

    Mvh Thomas

  9. Har haft denne kage i tankerne i LANG tid, og nu er den helt rigtige anledning kommet, ??? kan man bage kagen dagen før den skal spises? ? Glæder mig til at sætte tænderne i den ?

  10. Hej Frederikke. Så er den lavet og skal spises i morgen. Glæder mig SÅ meget, mmmm 😉 Mht olien som man putter i chokoladen – hvorfor egentlig? kh Joan

  11. Hold nu op den var lækker – kæmpe hit og skulle love at lave den igen 😉
    Tak for opskrift ??

  12. Jeg har bagt de skønne brownies med flødebolleskum og chokolade på. Har dog valgt at sprøjte skummen på, så ikke så meget og har nu en del i overskud. Kan det fryses og hvis ikke, hvor længe kan de holde sig i køleskabet. Tak for gode opskrifter

  13. Når du propper flødebolleskum på, er det så stadig i form så den holder kanterne? Eller sprøjter du det på?

  14. I had no luck with the brownie portion of the recipe. I’m adore your cream puff foam, in America we call it Fluff. But yours is made without gelatin which I like even better than the traditional. I’m forging ahead, it’s all chilling now. I’m going to skip dinner and head straight for dessert 🙂 Thank you for this recipe, it’s the dessert of my dreams!!

  15. Hej Frederikke! Nu er jeg så heldig, at have fået din første bog i julegave sidste år, hvor denne opskrift er i. Og jeg må lige spørge om en enkelt ting, fordi jeg skal lave den i morgen.

    Opskriften i bogen er til en større portion end her på din blog, men selve fyldet er samme mængde. Er det for, at blog-kagen bliver højere end den i bogen? 🙂

    Jeg vil nemlig lave den “lille” udgave her fra bloggen, men blev i tvivl om mængden af fyldet 🙂

  16. Har du et godt tip til, hvordan kagen skæres ud uden at man maser den helt flad, chokoladen knækker og skummet er splattet ud over det hele?

Write a comment